Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕΙΟΣ ΛΟΓΙΚΗ

Όλα αυτά που μας συμβαίνουν τόσο σαν χώρα όσο και στον καθένα χωριστά, δεν έχουν προηγούμενο και παράλληλα ξεφεύγουν από τη σφαίρα οποιασδήποτε λογικής υπαρκτής ή ανύπαρκτης.

Και τούτο γιατί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κατρούγκαλος, εξαιρεί «προνομιούχους» βουλευτές και αιρετούς από τις περικοπές, την ώρα που οι «μη προνομιούχοι» καλούνται να κουβαλήσουν το νέο φορτίο των δυσβάστακτων μέτρων.

Και ενώ οι προαναφερθέντες φαίνεται πως γλυτώνουν από τις μειώσεις-σοκ του ασφαλιστικού, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους ασφαλισμένους, μειώσεις νέων συντάξεων έως 15% – 30%, αλλά και μόνιμους μηχανισμούς μείωσης των παροχών.
Την εξαίρεση επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε πρωινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως το νέο καθεστώς «δεν είναι ευνοϊκό και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν από το 2012».

Καταλήγοντας, ο κ. Κατρούγκαλος αιτιολόγησε την εξαίρεση-πρόκληση λέγοντας πως το επίμαχο σχέδιο νόμου «δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές», και εδώ είναι που τρελαίνεσαι όχι μόνο αν έχεις πέντε δράμια φαιάς ουσίας αλλά ακόμα και αν τη στερείσαι τελείως.

Με λίγα λόγια πρέπει να καταλάβουμε, ότι όλοι εμείς τα εκατομμύρια των πολιτών που πληρώναμε μια ζωή εισφορές για να πάρουμε σύνταξη μας λέει ο κύριος υπουργός ότι είμαστε μαλάκες και πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις μας, ενώ όλοι αυτά τα τρωκτικά που μια ζωή σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε μία δεκάρα για να πάρουν σύνταξη, όλα αυτά τα τρωκτικά που έφεραν τη Χώρα και τους κατοίκους της στην απόλυτη εξαθλίωση, επιβραβεύονται γι αυτή τους την «επιτυχία» και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τους «κόπους τους» ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά σαν να μην τρέχει τίποτα, ενώ θα έπρεπε να έχουν στερηθεί πρώτοι-πρώτοι όχι μόνο κάθε σύνταξη αλλά και την πολιτική τους ύπαρξη.

Εδώ θα πρέπει να εξάρουμε την θέση του κυρίου Ζουράρη ο οποίος είπε:

«Απαιτώ από τον Υπουργό Εργασίας, να διαγράψει αυτήν την εξαίρεση», για να συνεχίσει: «διαφαίνεται από την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού για θέματα εργασίας κ. Κατρούγκαλου ότι οι διατελέσαντες βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν μέχρι το 2012, καθώς και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων του ασφαλιστικού, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα πρόσωπα μετά το 2012», και προσθέτει:

«Επισημαίνω δε προς τους ευνοημένους βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους ότι με αυτήν την ελεεινή τους συμπεριφορά, οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον ελληνικό λαό και τους υπενθυμίζω, αν τους έχει μείνει και λίγο μυαλό, ότι για λόγους στοιχειώδους αυτοπροστασίας θα έπρεπε οι ίδιοι, αυτεπαγγέλτως και αυτοκλήτως, να ζητήσουν την απάλειψη αυτής της φαυλοκεντρικής διαφαινόμενης διατάξεως».


Το ανάρτησα από https://aienaristeyein.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: