Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕΙΟΣ ΛΟΓΙΚΗ

Όλα αυτά που μας συμβαίνουν τόσο σαν χώρα όσο και στον καθένα χωριστά, δεν έχουν προηγούμενο και παράλληλα ξεφεύγουν από τη σφαίρα οποιασδήποτε λογικής υπαρκτής ή ανύπαρκτης.

Και τούτο γιατί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κατρούγκαλος, εξαιρεί «προνομιούχους» βουλευτές και αιρετούς από τις περικοπές, την ώρα που οι «μη προνομιούχοι» καλούνται να κουβαλήσουν το νέο φορτίο των δυσβάστακτων μέτρων.

Και ενώ οι προαναφερθέντες φαίνεται πως γλυτώνουν από τις μειώσεις-σοκ του ασφαλιστικού, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους ασφαλισμένους, μειώσεις νέων συντάξεων έως 15% – 30%, αλλά και μόνιμους μηχανισμούς μείωσης των παροχών.
Την εξαίρεση επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε πρωινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως το νέο καθεστώς «δεν είναι ευνοϊκό και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν από το 2012».

Καταλήγοντας, ο κ. Κατρούγκαλος αιτιολόγησε την εξαίρεση-πρόκληση λέγοντας πως το επίμαχο σχέδιο νόμου «δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές», και εδώ είναι που τρελαίνεσαι όχι μόνο αν έχεις πέντε δράμια φαιάς ουσίας αλλά ακόμα και αν τη στερείσαι τελείως.

Με λίγα λόγια πρέπει να καταλάβουμε, ότι όλοι εμείς τα εκατομμύρια των πολιτών που πληρώναμε μια ζωή εισφορές για να πάρουμε σύνταξη μας λέει ο κύριος υπουργός ότι είμαστε μαλάκες και πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις μας, ενώ όλοι αυτά τα τρωκτικά που μια ζωή σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε μία δεκάρα για να πάρουν σύνταξη, όλα αυτά τα τρωκτικά που έφεραν τη Χώρα και τους κατοίκους της στην απόλυτη εξαθλίωση, επιβραβεύονται γι αυτή τους την «επιτυχία» και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τους «κόπους τους» ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά σαν να μην τρέχει τίποτα, ενώ θα έπρεπε να έχουν στερηθεί πρώτοι-πρώτοι όχι μόνο κάθε σύνταξη αλλά και την πολιτική τους ύπαρξη.

Εδώ θα πρέπει να εξάρουμε την θέση του κυρίου Ζουράρη ο οποίος είπε:

«Απαιτώ από τον Υπουργό Εργασίας, να διαγράψει αυτήν την εξαίρεση», για να συνεχίσει: «διαφαίνεται από την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού για θέματα εργασίας κ. Κατρούγκαλου ότι οι διατελέσαντες βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν μέχρι το 2012, καθώς και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων του ασφαλιστικού, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα πρόσωπα μετά το 2012», και προσθέτει:

«Επισημαίνω δε προς τους ευνοημένους βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους ότι με αυτήν την ελεεινή τους συμπεριφορά, οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον ελληνικό λαό και τους υπενθυμίζω, αν τους έχει μείνει και λίγο μυαλό, ότι για λόγους στοιχειώδους αυτοπροστασίας θα έπρεπε οι ίδιοι, αυτεπαγγέλτως και αυτοκλήτως, να ζητήσουν την απάλειψη αυτής της φαυλοκεντρικής διαφαινόμενης διατάξεως».


Το ανάρτησα από https://aienaristeyein.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: