Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ


Σε μια ώρα που Ελλάδα και Ελληνισμός έχουμε φτάσει στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας.

Τούτες τις στιγμές, που βιώνουμε την πατρίδα μας να παραπαίει και να ταπεινώνεται. Την δημοκρατία μας να δοκιμάζεται, συμπιεσμένη κάτω από τα συνεχή Μνημόνια. Τον εθνικό μας πλούτο να εκποιείται, όσο-όσο. Την



''αποικιοκρατούμενη'' πια οικονομία μας να αποδιαρθρώνεται, σχεδόν οριστικά. Τον Ευρωπαϊκό μας δρόμο να μην μοιάζει και τόσο δεδομένος. Την κοινωνία μας χωρίς όραμα, στόχους και αξίες να παραδίδεται στην φτώχεια και την ανασφάλεια.

Η ανάδειξη της φύσης και της ουσίας του ελληνικού πατριωτισμού, της πίστης και της αγάπης προς την πατρώα γη, είναι η στάση της ζωής μας με αντιλήψεις καθάριες και φωτεινές, που είναι ταυτισμένες με με τον πολιτισμό, την ιστορία, την γλώσσα, τις παραδόσεις μας και δεν έχουν χαρακτήρα ρατσιστικό, σοβινιστικό ή επεκτατικό. Εκφράζουν το δημοκρατικό, ανθρωπιστικό και οικουμενικό πνεύμα του Ελληνισμού, που στηρίχθηκε σε πνευματικές και ηθικές αξίες με πανανθρώπινο κύρος και ακατάλυτα διαχρονική δύναμη, υπαγορεύοντας, ως χρέος του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, την προστασία και την προάσπιση της Ελλάδας καθώς και τον σεβασμό της πατρίδας και του εδάφους κάθε άλλου λαού.

Αυτή θα πρέπει να είναι η πορεία μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην μεγάλη πρόκληση και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, που θα μπορέσει να διαδραματίσει τον σύγχρονο ιστορικό της ρόλο.

"Έναν ιστορικό ρόλο, με βαθιές ρίζες και ιστορικό λόγο, που σμίλεψε και κατοχύρωσε για χιλιάδες χρόνια μια στέρεη ταυτότητα κι έναν διαχρονικό πολιτισμό και, που όχι μόνον επέζησε αλλά συχνά μεγαλούργησε, έχοντας πάντοτε την δύναμη της δημιουργίας".

Αυτή είναι και η ύψιστη χειρονομία ζωής του σύγχρονου νεοελληνικού πολιτισμού, που ασφυκτιά, εκ γενετής, μέσα στα υπεροπτικά υποστυλώματα των πολυεθνικών εταιριών και της θρασύτατης “Παγκοσμιοποιημένης Νέας Τάξης”, γιατί εκμηδενίζουν το ανθρώπινο ανάστημα και το υποδουλώνουν με την απαιδευσία.

Για να ξαναδώσουμε οι Έλληνες νικηφόρους αγώνες, χρειάζεται να ζούμε την ελληνική ψυχή μας. ΜΟΝΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: