Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ


Σε μια ώρα που Ελλάδα και Ελληνισμός έχουμε φτάσει στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας.

Τούτες τις στιγμές, που βιώνουμε την πατρίδα μας να παραπαίει και να ταπεινώνεται. Την δημοκρατία μας να δοκιμάζεται, συμπιεσμένη κάτω από τα συνεχή Μνημόνια. Τον εθνικό μας πλούτο να εκποιείται, όσο-όσο. Την''αποικιοκρατούμενη'' πια οικονομία μας να αποδιαρθρώνεται, σχεδόν οριστικά. Τον Ευρωπαϊκό μας δρόμο να μην μοιάζει και τόσο δεδομένος. Την κοινωνία μας χωρίς όραμα, στόχους και αξίες να παραδίδεται στην φτώχεια και την ανασφάλεια.

Η ανάδειξη της φύσης και της ουσίας του ελληνικού πατριωτισμού, της πίστης και της αγάπης προς την πατρώα γη, είναι η στάση της ζωής μας με αντιλήψεις καθάριες και φωτεινές, που είναι ταυτισμένες με με τον πολιτισμό, την ιστορία, την γλώσσα, τις παραδόσεις μας και δεν έχουν χαρακτήρα ρατσιστικό, σοβινιστικό ή επεκτατικό. Εκφράζουν το δημοκρατικό, ανθρωπιστικό και οικουμενικό πνεύμα του Ελληνισμού, που στηρίχθηκε σε πνευματικές και ηθικές αξίες με πανανθρώπινο κύρος και ακατάλυτα διαχρονική δύναμη, υπαγορεύοντας, ως χρέος του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, την προστασία και την προάσπιση της Ελλάδας καθώς και τον σεβασμό της πατρίδας και του εδάφους κάθε άλλου λαού.

Αυτή θα πρέπει να είναι η πορεία μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην μεγάλη πρόκληση και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, που θα μπορέσει να διαδραματίσει τον σύγχρονο ιστορικό της ρόλο.

"Έναν ιστορικό ρόλο, με βαθιές ρίζες και ιστορικό λόγο, που σμίλεψε και κατοχύρωσε για χιλιάδες χρόνια μια στέρεη ταυτότητα κι έναν διαχρονικό πολιτισμό και, που όχι μόνον επέζησε αλλά συχνά μεγαλούργησε, έχοντας πάντοτε την δύναμη της δημιουργίας".

Αυτή είναι και η ύψιστη χειρονομία ζωής του σύγχρονου νεοελληνικού πολιτισμού, που ασφυκτιά, εκ γενετής, μέσα στα υπεροπτικά υποστυλώματα των πολυεθνικών εταιριών και της θρασύτατης “Παγκοσμιοποιημένης Νέας Τάξης”, γιατί εκμηδενίζουν το ανθρώπινο ανάστημα και το υποδουλώνουν με την απαιδευσία.

Για να ξαναδώσουμε οι Έλληνες νικηφόρους αγώνες, χρειάζεται να ζούμε την ελληνική ψυχή μας. ΜΟΝΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: