Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η πολιτική πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι συνυφασμένη με έναν ανοιχτό διάλογο για την πλειοψηφική και πολυκομματική Κεντροαριστερά.

Ο θεσμικός, διαρκής και αξιόπιστος διάλογος με τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις αποτελεί συστατικό στοιχείο για

την στρατηγική και τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ και οφείλει να συνδέεται άρρηκτα με την ταυτότητα και την φυσιογνωμία ενός σύγχρονου, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τις πρωτοβουλίες και άνοιξε έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με όλες με τις όμορες και συγγενείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Έναν διάλογο, που πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια και να οδηγεί σε εκείνα τα βήματα, που θεμελιώνουν αξιόπιστες συνεργασίες με προοπτική σε βάθος χρόνου.

Οι θετικές όμως υπερβάσεις που θα κάνουν πραγματικότητα, τον νέο ιστορικό κύκλο που άνοιξε, ούτως ή άλλως, στην πολιτική ζωή της χώρας, αφορούν όλα τα κόμματα και όχι μόνον το ΠΑΣΟΚ.

Απαιτείται από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις πολιτών συναντίληψη συνεργασιών και ουσιαστικής αλληλεγγύης στάσης και προοπτικής.

Απαιτείται ιεραρχημένο και συνεκτικό πρόγραμμα με συγκλίσεις, συναινέσεις και συμφωνίες.

Η πρόταση για μια σύγχρονη, πλειψηφική και πολυκομματική Κεντροαριστερά με κοινές έκφραση και ευθύνη διακυβέρνησης συνδέεται με συγκεκριμένα βήματα, ανοίγει νέους ορίζοντες και σηματοδοτεί ελπίδες και θετικές εξελίξεις.

Ποιός μπορεί να διαφωνήσει ότι ο ιστορικός κύκλος της μεταπολιτευσης έκλεισε οριστικά;

Ποιός δεν μπορεί να συμφωνήσει ότι ο νέος ιστορικός κύκλος άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: