Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η πολιτική πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι συνυφασμένη με έναν ανοιχτό διάλογο για την πλειοψηφική και πολυκομματική Κεντροαριστερά.

Ο θεσμικός, διαρκής και αξιόπιστος διάλογος με τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις αποτελεί συστατικό στοιχείο για

την στρατηγική και τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ και οφείλει να συνδέεται άρρηκτα με την ταυτότητα και την φυσιογνωμία ενός σύγχρονου, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τις πρωτοβουλίες και άνοιξε έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με όλες με τις όμορες και συγγενείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Έναν διάλογο, που πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια και να οδηγεί σε εκείνα τα βήματα, που θεμελιώνουν αξιόπιστες συνεργασίες με προοπτική σε βάθος χρόνου.

Οι θετικές όμως υπερβάσεις που θα κάνουν πραγματικότητα, τον νέο ιστορικό κύκλο που άνοιξε, ούτως ή άλλως, στην πολιτική ζωή της χώρας, αφορούν όλα τα κόμματα και όχι μόνον το ΠΑΣΟΚ.

Απαιτείται από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις πολιτών συναντίληψη συνεργασιών και ουσιαστικής αλληλεγγύης στάσης και προοπτικής.

Απαιτείται ιεραρχημένο και συνεκτικό πρόγραμμα με συγκλίσεις, συναινέσεις και συμφωνίες.

Η πρόταση για μια σύγχρονη, πλειψηφική και πολυκομματική Κεντροαριστερά με κοινές έκφραση και ευθύνη διακυβέρνησης συνδέεται με συγκεκριμένα βήματα, ανοίγει νέους ορίζοντες και σηματοδοτεί ελπίδες και θετικές εξελίξεις.

Ποιός μπορεί να διαφωνήσει ότι ο ιστορικός κύκλος της μεταπολιτευσης έκλεισε οριστικά;

Ποιός δεν μπορεί να συμφωνήσει ότι ο νέος ιστορικός κύκλος άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: