Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 353.000 ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


Αγαπητοί μου φίλοι,

Σήμερα αντί για οποιαδήποτε άλλη γραφή σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων, θα σας εκμυστηρευθώ ένα ξεχασμένο γράμμα, που ήρθε στα χέρια της Ηλέκτρας Γαληνού, μετά από 60 χρόνια περίπου και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί, όσο καλύτερα γνωρίζουμε το χτες, τόσο καλύτερα κατανοούμε το σήμερα και τόσο πιο σταθερά και σίγουρα βαδίζουμε στο αύριο.«Κρώμη, Τραπεζούντας
Στό Επανιδείν.

Βασινισμένη μου καί λατρευτή Σοφίτσα,
Εύχομαι από τά βάθη τής ψυχής αυτή ή έπιστολή νά φθάσει στά χέρια σου.
Πρέπει νά κάνω τις δουλιές μου γρήγορα δέν νομίζω νά μού μένει πολύς καιρός.
Έδωσα καί τά τελευταία μας λεφτά στόν Φαχίτ καί αυτός μαζί μέ τόν Αλή θά πάνε νά ψάξουνε καί νά μού φέρουν τά δυό μικρά τόν Ορέστη καί τήν Ιφιγένεια, μέσα από την σωρό, είναι στήν πλατεία, μαζί με τα άλλα τά μωρά.


Σοφίτσα κι θά λέω σεν πώς είδατα τά πουλόπα`μ εσπάραξεν ή καρδία`μ.
Θά περιμένω νά νυχτώσει καλά, καί μετά σιγά,σιγά μέ τό κάρο τού Φαχίτ θα πάμε να τα πάρωμε και νά τά θάψω κάπου πίσω από τήν `εκκλησία, θά `ερχεται καί ό παπά Σίμος νά πεί τά λόγια τού Ευαγγελίου θά τά φιλήσω από μέρους σου πολλές φορές. 

Καημέντσα μάνα. Πονεμένε Σοφίτσα.
Εσύ πρόσεχε τήν μικρή Ηλέκτρα μας, αυτή ή ελονοσία είναι επικίνδυνη αρρώστια και θανατηφόρα αλλά έχω πίστη στήν Παναγία Σουμελά, θά τήν προστατέψει, μη ξεχνάς έγλίτωσεν μία φορά, λόγω τής ελονοσίας δεν τήν έσφαξαν κι αφτίνα οί Τουρκάντ.
Θά δώσω τήν `επιστολή στήν Θεανώ, τήν κόρη τού γραμματέα, αυτή σίγουρα θα είναι στό πλοίο, νά σού την παραδώσει όταν συναντηθήτε στήν πατρίδα, μαζί με τό δαχτυλίδι μέ τόν `αετό, το μικρό τσακούτσιμ, και τήν εικονίτσα πού έφερα απο την Γιάλτα, μήπως και εγώ αργίσω, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί νά γίνει. 

Δέν έμεινε τίποτα άλλο από τό σπίτι μας, τά μόνα μου υπάρχοντα είναι τά ρούχα πού φοράω καί τό χαρτί γιά τό πλοίο.
Νά μού φιλήσεις πολλές φορές τήν Ηλέκτρα μου. 


Σάς φιλώ θερμά,
ό σύζυγος και πατέρας
Θεμιστοκλής Γαληνός
Αύγουστος1921»


Σημείωση: Η Θεανώ είπε τα νέα για την τύχη του παππού, εξήντα χρόνια αργότερα, όταν ψάχνοντας σε ένα χαρτοκιβώτιο στο υπόγειο του σπιτιού της στην Καλαμαριά βρήκε το ξεχασμένο δεματάκι του Θεμιστοκλή Γαληνού και με την βοήθεια του Παναγιώτη Τανιμανίδη βρήκε την οικογένεια της Ηλέκτρας Γαληνού - Καρατζά, της μητέρας μου, της παρέδωσε το δεματάκι και της είπε, ότι ο Θεμιστοκλής Γαληνός συνελήφθη δύο μέρες αργότερα πάνω στον υγρό τάφο των παιδιών του, όταν πήγε να τους πει το τελευταίο αντίο. 
Προτού επιβιβασθεί στο πλοίο, τον συνέλαβαν και τον κρεμάσανε ανάποδα.  Ήτανε οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη 1921.
 

Αγαπητοί ακροατές,
«Αύριο είναι ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων και για τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Καμία λήθη και καμία σιωπή δεν μπορεί να καλύψει τη δολοφονία των 353.000 συμπατριωτών μας, Ελλήνων του Πόντου. Οι παρηγορητικές εκδηλώσεις δεν αρκούν, επιβάλλεται να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι η άρνηση, όπως και η λήθη μιας γενοκτονίας, εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας και καλλιεργεί το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες.


Στις μαύρες σελίδες της ιστορίας,η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού γίνεται ακόμη πιο μαύρη, όταν δεν επέρχεται η ουσιαστική, έστω στοιχειώδης, ηθική δικαίωση, για τα χιλιάδες θύματα».
 

Συγχωρέστε με αν σας λύπησα πρωίνιάτικα αλλά οι θύμησες δεν σβήνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: