Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ: ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΆΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ


Κύπρος πάλι σου άναψαν φωτιές...
Κατερίνα Αυξεντίου
Κάθε κάμποσα χρόνια Κύπρος καίγεσαι. Φωτιές πολλών ειδών έκαψαν και σημάδεψαν το κορμί σου.

Φωτιές που σου άναψαν στο διάβα των αιώνων οι κατακτητές. Ρωμαίοι, Άραβες, Φράγκοι, Ενετοί, Τούρκοι, Άγγλοι.
Πώς να τα έβαζες μαζί με τα θεριά μικρή μου Πατρίδα.

Φωτιές που σου έστειλε - κατά που ‘λέγαν οι πρωτινοί- ο Πλάστης μας.


Ήταν οι ακρίδες, ήταν ο λιμός και οι αρρώστιες που αποδεκάτισαν τον λαό σου.
Πώς να πήγαινες όμως κόντρα στο θέλημα του Θεού μικρή μου Πατρίδα.

Φωτιά που ακόμα σε καίει το έγκλημα που έκαναν δικά σου παιδιά όταν η μισαλλοδοξία τους οδήγησε να ανοίξουν την κερκόπορτα στον Αττίλα.
Ντρέπεσαι ακόμα τόσο πολύ. Πόσα να αντέξει μια μάνα-Πατρίδα.

Διπλό το λαμπρό γιατί ήταν διπλή η εισβολή του ΄74. Σε άφησε μπαρουτοκαπνισμένη και ακρωτηριασμένη.
Έχεις τόσο δίκαιο μικρή μου Πατρίδα. Ποιος ανελεύθερος μπορεί να αναπνέει μυρωδιές και ομορφιά.

Εδώ και τρεις μέρες μια άλλη φωτιά σε καίει και σε απειλεί.
Ξεκίνησε από ανθρώπινη αμέλεια και σε καταδικάζει σε μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.
Φταις όμως και εσύ Πατρίδα μου γιατί διαχρονικά συγχωρείς άτομα που δεν τους αξίζει, γιατί κάποια σφάλματα είναι εγκληματικά, άρα και ασυγχώρητα.

Πρωταγωνιστείς αγαπημένη μου Κύπρος ξανά σε ένα δράμα, με σκηνικό τις φλόγες, την αγωνία, τον θάνατο.
Παιδιά σου δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που χάθηκαν και αυτοί που κινδυνεύουν. Παιδιά σου είναι και τα πεύκα, και τα κέδρα, και ο σκίνος, και οι πέρδικες και οι λαγοί και τα αγρινά. Είναι τα χωριά σου, τα βουνά σου και τα νερά σου.

Ξέρω ότι υποφέρεις αλλά σε έμαθα καλά.
Θα περιμένεις να περάσει το κακό.
Θα γλείψεις τις πληγές σου να γιάνουν.
Θα κρύψεις περίτεχνα τα τραύματα σου μικρή μου, περήφανή μου Πατρίδα και θα κάνεις αγώνα να ανασηκωθείς γιατί παρόλο που ξέρεις από φωτιές, δεν αντέχεις τις στάχτες.


Το ανάρτησα από http://kafxentiou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: