Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ: ΠΡΥΤΑΝΕΥΕΙ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ "ΠΛΗΓΩΝ" ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Προσφέρουν στους δανειολήπτες ρυθμίσεις εξαιρετικά υψηλού κινδύνου αποτυχίας - Κούρεμα δανείου 76% (!)

Παρήλθαν οι εποχές που οι τράπεζες αρνούνταν πεισματικά στους καταναλωτές κάθε πρόταση για «κούρεμα» δανείων, ώστε να καταστεί δυνατή η ρύθμισή τους. Πλέον, προσφέρουν αυτοβούλως «κουρέματα» σε ποσοστό ακόμη και 76%, όπως αναφέρει νομικός με μεγάλη εμπειρία σε θέματα μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς πρυτανεύει η... απελπισία για τους βραδείς ρυθμούς αντιμετώπισης των «κόκκινων» ανοιγμάτων και οι εποπτικές αρχές ασκούν ασφυκτική πίεση για αποτελεσματικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όμως, ακόμη και τώρα οι τράπεζες, παρότι δείχνουν διατεθειμένες να διαγράψουν απαιτήσεις, κάνουν το ίδιο λάθος που είχε διαπιστώσει από πενταετίας η Blackrock, στην πρώτο σχετικό διαγνωστικό έλεγχο: δεν προσφέρουν ρυθμίσεις που οδηγούν με ασφάλεια σε βιώσιμη εξυπηρέτηση οφειλών.

Χαρακτηριστική είναι η ακόλουθη περίπτωση πρότασης για ρύθμιση, που έγινε από τράπεζα με μεγάλο και... «κατακόκκινο» χαρτοφυλάκιο καταναλωτικής πίστης:

Σε δανειολήπτη με οφειλή της τάξεως των 50.000 ευρώ από τρία προϊόντα καταναλωτικής πίστης προτάθηκε να διαγραφούν περίπου 17.000 ευρώ τόκων υπερημερίας και το υπόλοιπο ποσό να ρυθμισθεί ως εξής: να ρυθμισθούν τα 12.000 ευρώ σε ορίζοντα επταετίας, με μηνιαία δόση περίπου 180 ευρώ και, εφόσον αυτό το ποσό δανείου εξυπηρετηθεί κανονικά, στη λήξη του να διαγραφούν τα υπόλοιπα 21.000 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, ο δανειολήπτης, εφόσον αποδειχθεί συνεπής θα πληρώσει μόνο το 24% του δανείου και θα «κουρευτεί» το 76%!

Όμως, ακόμη και αυτή η πρόταση, που για την τράπεζα έχει το πλεονέκτημα ότι θα περάσει στο «υγιές» χαρτοφυλάκιο 12.000 ευρώ και θα αποφύγει το σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων, είναι «δίκοπο μαχαίρι» για το δανειολήπτη. Παρότι η τράπεζα ενημερώθηκε ότι το εισόδημα του δανειολήπτη είναι μόλις 1.200 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή είναι χαμηλότερο από τις αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης της τετραμελούς οικογένειάς του, προσδιόρισε την προτεινόμενη δόση σε ύψος που αντιστοιχεί στο 15% του εισοδήματος, ποσοστό πολύ υψηλό, όταν αυτό οριακά επαρκεί για τις ανάγκες της οικογένειας του δανειολήπτη. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο δανειολήπτης, μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, καλείται να εξυπηρετήσει κανονικά το δάνειο για επτά χρόνια, κάτι που δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, σε περιόδους μεγάλης εργασιακής ανασφάλειας. Αν κάτι δεν πάει καλά, που είναι πολύ πιθανό, θα «αναβιώσει» το χρέος των 21.000 ευρώ και θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα σοβαρά προβλήματα.

Εν ολίγοις, όπως τονίζει ο έμπειρος νομικός, ακόμη και σήμερα οι τράπεζες εξακολουθούν να προσφέρουν στους δανειολήπτες ρυθμίσεις εξαιρετικά υψηλού κινδύνου αποτυχίας, με γνώμονα αποκλειστικά το φαινομενικό και μάλλον προσωρινό κλείσιμο «πληγών» του ισολογισμού τους.

«Στην περίπτωση του παραδείγματος, συνέστησα στο δανειολήπτη να μην δεχθεί τη ρύθμιση, παρότι φαίνεται γενναιόδωρη, για να μην μπει αργότερα σε νέες περιπέτειες. Προτιμότερο γι’ αυτόν είναι να αφήσει την τράπεζα να προχωρήσει σε έκδοση διαταγής πληρωμής και να ασκήσει ανακοπή με βέβαιη επιτυχία, αφού τα επιτόκια της καταναλωτικής πίστης παγίως κρίνονται από τα δικαστήρια ως παράνομα, παρά να παραιτηθεί από αυτό το δικαίωμα και να αποδειχθεί αργότερα ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τη ρύθμιση του δανείου», δηλώνει ο έμπειρος νομικός.

Νώντας Χαλδούπης

Το ανάρτησα από 

Δεν υπάρχουν σχόλια: