Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ... ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΠΙΘΑΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ...


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ όταν βοήθησε ως συνταγματολόγος τον υπόδικο Ανδρέα Παπανδρέου να αποδείξει την αθωότητά του. 

Η ανταμοιβή του ήταν αρχικά μια θέση εκπροσώπου του κόμματος. 

Θα αποκαλύψει τη βουλιμική του διάθεση για την ηγεσία όταν βιαστεί να δει τον εαυτό του στη θέση του αρχηγού μετά την εκλογική αποτυχία αυτού. 


Δεν ανήκει στα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ανέβηκε στη μέση της διαδρομής στο τρένο, όταν το «κίνημα» έγινε ένα εθνικό - κρατικό κόμμα. Θα μπορούσε με τον ουδέτερο, κοινής αποδοχής πολιτικό «λόγο» να είναι εκπρόσωπος οποιουδήποτε κόμματος χωρίς να αλλάξει λεξιλόγιο.

Η λέξη «σοσιαλισμός» δεν υπάρχει πια στο λεξιλόγιο του κόμματος από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου. Ο εργάτης - αγρότης - φοιτητής είναι πια οι νοικοκυραίοι, που κρύβονται πίσω από την έννοια του αταξικού «πολίτη». Η κοινωνική συμμαχία που είχε εκφράσει ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει αποδομηθεί.


Μετά τον πρόωρο θάνατο ενός πιθανού εθνικού ηγέτη, του Γιώργου Γεννηματά, κανένας δεν φανταζόταν πως μέσα σε τόσους «ηγετίσιμους» ο λαός του ΠΑΣΟΚ θα αναζητούσε τον πραγματικό διάδοχο στο πρόσωπο ενός πολιτικού μπόμπιρα που βρίσκεται όμως σε άλλο κόμμα. Του Αλέξη Τσίπρα, που κάνει τον Βενιζέλο τόσο έξαλλο ώστε να τον κατηγορεί για πολιτική «τσογλανιά».


Ο παλιός πρόσκοπος που βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος έχει αναλάβει να γράψει τη λέξη ΤΕΛΟΣ. 

Άλλωστε όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου -χωρίς να φαντάζεται τον Σταύρο Θεοδωράκη, ως ηγέτη- «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».
 

Απόσπασμα απο το αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας Η άνοδος και η πτώση του κινήματος που θα άλλαζε την Ελλάδα

Το ανάρτησα από το  https://politicologio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: