Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Γιατί είμαστε υπερήφανοι πάντα για σένα Παντελή, όλοι οι φίλοι και οι σύντροφοί σου από τα χρόνια της νιότης μας, έστω κι αν σήμερα περιστασιακά και τυπικά ανήκουμε σε άλλους πολιτικούς χώρους.
 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή ανάρτηση στο facebook του κ. Μπαζάκα Φώτη, με τίτλο «Η υγεία και όχι μόνο…. στο κόκκινο!!!» όπου περιγράφει την προσωπική του περιπέτεια στο Γ.Ν. Γρεβενών, και έχοντας ενημερωθεί τόσο από τον εφημερεύοντα ιατρό που ασχολήθηκε με το περιστατικό, όσο και με τους ιατρούς στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, έχω να παρατηρήσω τα εξής, αφού βέβαια πρώτα ευχηθώ καλή ανάρρωση στον πατέρα του:


• Ο ασθενής περιπατητικός προσήλθε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γ.Ν. Γρεβενών με ρινορραγία.


• Οι εφημερεύοντες ιατροί προχώρησαν σε πρόσθιο πωματισμό για την προσωρινή αντιμετώπιση της κατάστασης.


• Οι εφημερεύοντες ιατροί, αυτοί οι «ήρωες» , αυτοί που «του έδωσαν τις ανάλογες οδηγίες, ενδιαφέρθηκαν τόσο των Γρεβενών όσο και της Κοζάνης», όπως ο ίδιος λέει, αυτοί οι ίδιοι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση του ασθενούς ήταν τέτοια που δεν έχριζε μετακίνησης με ασθενοφόρο. Το ότι δεν έχριζε μετακίνησης με ασθενοφόρο μου το επιβεβαίωσαν και οι ιατροί του Γ.Ν. Γρεβενών και οι ιατροί του Μαμάτσειου Νοσοκομείου της Κοζάνης. Ήταν κρίση και επιστημονική απόφαση των ιατρών και όχι του Διοικητή ή του Υπουργού ή του αναπληρωτή Υπουργού.


• Ασθενοφόρα υπήρχαν και μάλιστα ήταν δύο πληρώματα σε ετοιμότητα αλλά κανείς δεν ζήτησε τη συνδρομή τους, γιατί δεν υπήρχε λόγος για διακομιδή με ασθενοφόρο. Θα πρέπει να ενημερώσω τον κ. Μπαζάκα , ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει καμία διοικητική σχέση με το Νοσοκομείο.


• Ιατρός ειδικότητας ΩΡΛ δεν εφημέρευε. Για να μπορεί μια κλινική να έχει καλυμμένες όλες τις εφημερίες του μήνα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε ιατρούς. Στα περιφερειακά νοσοκομεία, η βαρύτητα δίνεται στις ειδικότητες που έχουν πιο άμεση σχέση με τη ζωή του ασθενούς (παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, αναισθησιολογικό, χειρουργικό) όπου το Γ.Ν. Γρεβενών τις έχει πλήρως καλυμμένες. Σε ειδικότητες όπως ΩΡΛ, δερματολόγου, ουρολόγου, οδοντίατρου, κλπ ή και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τα περιστατικά καλύπτονται σε επίπεδο περιφέρειας από τα υπόλοιπα νοσοκομεία και οι διακομιδές με ασθενοφόρα γίνονται κατόπιν αιτήματος των ιατρών αν κρίνουν, ότι το περιστατικό χρίζει μετακίνησης με ασθενοφόρο. 


• Θα πρέπει να σημειώσω ότι η πόλη των Γρεβενών έχει 13.000 κατοίκους, ο νομός Γρεβενών έχει 30.000 κατοίκους και υπάρχουν, νοσοκομείο 14.000 τετραγωνικών μέτρων, περίπου 50 ιατροί, περίπου 110 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού, και συνολικά οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ανέρχονται στα 220 άτομα, και λειτουργεί και μονάδα τεχνητού νεφρού που εξυπηρετεί περί τους 40 ασθενείς. Αν δούμε τις αναλογίες, θα διαπιστώσουμε πως όχι μόνο η Αθήνα (εκεί όπου η μετακίνηση των 50 χιλιομέτρων θεωρείται ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ) αλλά και πολλές βόρειο-ευρωπαϊκές πόλεις θα ζήλευαν.


• Όσο για την γενικότερη πολιτική στο χώρο της υγείας, τόσο ο υπουργός , όσο και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας έχουν αναλύσει κατ’ επανάληψη, το τι γινόταν (ΚΕΕΛΠΝΟ, NOVARTIS κλπ) και τι γίνεται (πρόσβαση στους ανασφάλιστους, προσλήψεις προσωπικού, πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών του 13 και του 14, αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία μετά από συνεχόμενα έτη μείωσης, κλπ). Μπορείτε να ανατρέξετε σχετικά και να ενημερωθείτε.


Τέλος, κατανοώ απόλυτα την ένταση ενός ανθρώπου που ένα αγαπημένο του πρόσωπο, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, μπορεί και ίσως δικαιούται να πει και μια κουβέντα παραπάνω. Είμαι σίγουρος πως βλέποντας πιο νηφάλια το θέμα, και με την καλή εξέλιξη στην υγεία του πατέρα του (από όσο έχω πληροφορηθεί) θα αναθεωρήσει πολλά από τα γραφόμενα του. 


Είμαι στη διάθεση του κάθε πολίτη , και για κριτική και για προτάσεις με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας τόσο στο νομό των Γρεβενών όσο και ευρύτερα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Αλεξιάδης Παντελής
Διοικητής Γ.Ν. Γρεβενών


Το ανάρτησα από  https://www.facebook.com/pantelis.alexiadis

Δεν υπάρχουν σχόλια: