Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Γιατί είμαστε υπερήφανοι πάντα για σένα Παντελή, όλοι οι φίλοι και οι σύντροφοί σου από τα χρόνια της νιότης μας, έστω κι αν σήμερα περιστασιακά και τυπικά ανήκουμε σε άλλους πολιτικούς χώρους.
 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή ανάρτηση στο facebook του κ. Μπαζάκα Φώτη, με τίτλο «Η υγεία και όχι μόνο…. στο κόκκινο!!!» όπου περιγράφει την προσωπική του περιπέτεια στο Γ.Ν. Γρεβενών, και έχοντας ενημερωθεί τόσο από τον εφημερεύοντα ιατρό που ασχολήθηκε με το περιστατικό, όσο και με τους ιατρούς στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, έχω να παρατηρήσω τα εξής, αφού βέβαια πρώτα ευχηθώ καλή ανάρρωση στον πατέρα του:


• Ο ασθενής περιπατητικός προσήλθε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γ.Ν. Γρεβενών με ρινορραγία.


• Οι εφημερεύοντες ιατροί προχώρησαν σε πρόσθιο πωματισμό για την προσωρινή αντιμετώπιση της κατάστασης.


• Οι εφημερεύοντες ιατροί, αυτοί οι «ήρωες» , αυτοί που «του έδωσαν τις ανάλογες οδηγίες, ενδιαφέρθηκαν τόσο των Γρεβενών όσο και της Κοζάνης», όπως ο ίδιος λέει, αυτοί οι ίδιοι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση του ασθενούς ήταν τέτοια που δεν έχριζε μετακίνησης με ασθενοφόρο. Το ότι δεν έχριζε μετακίνησης με ασθενοφόρο μου το επιβεβαίωσαν και οι ιατροί του Γ.Ν. Γρεβενών και οι ιατροί του Μαμάτσειου Νοσοκομείου της Κοζάνης. Ήταν κρίση και επιστημονική απόφαση των ιατρών και όχι του Διοικητή ή του Υπουργού ή του αναπληρωτή Υπουργού.


• Ασθενοφόρα υπήρχαν και μάλιστα ήταν δύο πληρώματα σε ετοιμότητα αλλά κανείς δεν ζήτησε τη συνδρομή τους, γιατί δεν υπήρχε λόγος για διακομιδή με ασθενοφόρο. Θα πρέπει να ενημερώσω τον κ. Μπαζάκα , ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει καμία διοικητική σχέση με το Νοσοκομείο.


• Ιατρός ειδικότητας ΩΡΛ δεν εφημέρευε. Για να μπορεί μια κλινική να έχει καλυμμένες όλες τις εφημερίες του μήνα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε ιατρούς. Στα περιφερειακά νοσοκομεία, η βαρύτητα δίνεται στις ειδικότητες που έχουν πιο άμεση σχέση με τη ζωή του ασθενούς (παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, αναισθησιολογικό, χειρουργικό) όπου το Γ.Ν. Γρεβενών τις έχει πλήρως καλυμμένες. Σε ειδικότητες όπως ΩΡΛ, δερματολόγου, ουρολόγου, οδοντίατρου, κλπ ή και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τα περιστατικά καλύπτονται σε επίπεδο περιφέρειας από τα υπόλοιπα νοσοκομεία και οι διακομιδές με ασθενοφόρα γίνονται κατόπιν αιτήματος των ιατρών αν κρίνουν, ότι το περιστατικό χρίζει μετακίνησης με ασθενοφόρο. 


• Θα πρέπει να σημειώσω ότι η πόλη των Γρεβενών έχει 13.000 κατοίκους, ο νομός Γρεβενών έχει 30.000 κατοίκους και υπάρχουν, νοσοκομείο 14.000 τετραγωνικών μέτρων, περίπου 50 ιατροί, περίπου 110 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού, και συνολικά οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ανέρχονται στα 220 άτομα, και λειτουργεί και μονάδα τεχνητού νεφρού που εξυπηρετεί περί τους 40 ασθενείς. Αν δούμε τις αναλογίες, θα διαπιστώσουμε πως όχι μόνο η Αθήνα (εκεί όπου η μετακίνηση των 50 χιλιομέτρων θεωρείται ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ) αλλά και πολλές βόρειο-ευρωπαϊκές πόλεις θα ζήλευαν.


• Όσο για την γενικότερη πολιτική στο χώρο της υγείας, τόσο ο υπουργός , όσο και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας έχουν αναλύσει κατ’ επανάληψη, το τι γινόταν (ΚΕΕΛΠΝΟ, NOVARTIS κλπ) και τι γίνεται (πρόσβαση στους ανασφάλιστους, προσλήψεις προσωπικού, πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών του 13 και του 14, αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία μετά από συνεχόμενα έτη μείωσης, κλπ). Μπορείτε να ανατρέξετε σχετικά και να ενημερωθείτε.


Τέλος, κατανοώ απόλυτα την ένταση ενός ανθρώπου που ένα αγαπημένο του πρόσωπο, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, μπορεί και ίσως δικαιούται να πει και μια κουβέντα παραπάνω. Είμαι σίγουρος πως βλέποντας πιο νηφάλια το θέμα, και με την καλή εξέλιξη στην υγεία του πατέρα του (από όσο έχω πληροφορηθεί) θα αναθεωρήσει πολλά από τα γραφόμενα του. 


Είμαι στη διάθεση του κάθε πολίτη , και για κριτική και για προτάσεις με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας τόσο στο νομό των Γρεβενών όσο και ευρύτερα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Αλεξιάδης Παντελής
Διοικητής Γ.Ν. Γρεβενών


Το ανάρτησα από  https://www.facebook.com/pantelis.alexiadis

Δεν υπάρχουν σχόλια: