Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΄ΑΚΕΡΜΑΝ: ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΜΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΆΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ "ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014Με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος «ΦΟΥΡΝΟΙ» μετακινήθηκε από την Αλεξανδρούπολη στην Σαμοθράκη ο γερμανός τραπεζίτης Γιόζεφ Άκερμαν και η παρέα του. Ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank επισκέφθηκε την Σαμοθράκη. Με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος «ΦΟΥΡΝΟΙ» μετακινήθηκε από την Αλεξανδρούπολη στην Σαμοθράκη ο γερμανός τραπεζίτης Γιόζεφ Άκερμαν και η παρέα του, όπως αποκαλύπτει το Alexandroupoli Online.


Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank επισκέφθηκε την Σαμοθράκη με την ευκαιρία των εργασιών του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, στις οποίες συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης... ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης και της "Αρσινόης της Θράκης" Κατερίνα Καραγιάννη, η Πρόεδρος της Action Aid Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, ο πρόεδρος των Διεθνών Βραβείων "Giuseppe Sciacca" αιδεσιμότατος του Βατικανό Μπρούνο Λίμα, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια κ.α.

Συντονιστής των συζητήσεων του φόρουμ ήταν ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ενώ η επίσκεψη Άκερμαν στην Σαμοθράκη προβλήθηκε δεόντως απ’ όλα σχεδόν τα αθηναϊκά ΜΜΕ.

Αμέσως μετά τις εργασίες του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε επίδειξη υψηλής ραπτικής, με δημιουργίες της εταιρείας «Αρσινόη της Θράκης» της Κατερίνας Καραγιάννη και με τίτλο «Νύμφες της Αρσινόης 2015», παρουσία του κ. Άκερμαν, του κ. Χρυσοχοΐδη και των υπολοίπων προσκεκλημένων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η δύναμη της πίστης».Ο Δήμος Σαμοθράκης, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο «Ν. Φαρδύς», εκδήλωση στην οποία απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον Γιόζεφ Άκερμαν ως φίλο της Σαμοθράκης, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον του για το νησί.

Ο κ. Άκερμαν ανακηρύχθηκε και επίτιμο μέλος του Επιμελητηρίου Έβρου με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που μετέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Τώρα, για ποιο λόγο ο κ. Άκερμαν και η παρέα του ταξίδεψαν στην Σαμοθράκη με περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, και ποιος έδωσε την εντολή, παραμένει άγνωστο.

Σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού με έξοδα του ελληνικού λαού - σε περίοδο κρίσης - χρησιμοποιήθηκε για ιδιωτική επίσκεψη, την ώρα μάλιστα που οι διακινητές μεταναστών αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Μούγκα, προς το παρόν, για το γεγονός της προκλητικής μετακίνησης με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. από τα συστηματικά ΜΜΕ και σιγή ιχθύος, προς το παρόν, από τους συνδικαλιστές λιμενικούς που με κάθε ευκαιρία διαμαρτύρονται, δικαιολογημένα, για τις περικοπές μισθών, για την έλλειψη προσωπικού, για την κατάργηση λιμενικών φυλακίων, για τα χαλασμένα και ακινητοποιημένα περιπολικά, για την έλλειψη ανταλλακτικών κ.α.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του blog irineossamothraki.blogspot.gr από την άφιξη των "υψηλών προσκεκλημένων" της κυρίας Καραγιάννη στην Καμαριώτισσα.Photo: Εφημερίδα Ο Χρόνος

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την επιστροφή του κ. Άκερμαν και της συνοδείας του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο όπως μάθαμε κατά τη διάρκεια της αποβίβασής τους είχε αποκλειστεί από λιμενικούς και απαγορευόταν η πρόσβαση στους πολίτες. 
Στη γραμμή Μέρκελ κινήθηκε ο Γιόζεφ Άκερμαν στη Σαμοθράκη λέγοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι αλλά πρέπει να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις», ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στις ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε ότι «υπάρχει ασφαλώς επιθυμία να αλλάξει αυτό αμέσως», αλλά εξέφρασε τις αντιρρήσεις του στο άνοιγμα του ESM για μεγάλες επενδύσεις, χωρίς στόχευση.

Ο κ. Άκερμαν είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στη στάση του κατά τη διάρκεια της κρίσης του ελληνικού δημοσίου χρέους την περίοδο 2009-2012. Σημείωσε ότι η υποστήριξη του «δεν ήταν αλτρουιστική» αλλά ήταν προς το συμφέρον όχι μόνο των ευρωπαϊκών χωρών με παρόμοια προβλήματα χρέους, αλλά και της Ε.Ε. και της πατρίδας του της Ελβετίας και της Deutsche Bank, καθώς όπως είπε, ούτε η Ελβετία θα μπορούσε να είναι «νησί ευημερίας», ούτε και η Deutsche Bank ανταγωνιστική προς τα αντίστοιχα αμερικανικά ιδρύματα, με ένα αδύναμο ευρώ, σε μια αδύναμη Ευρώπη.

Τελικά αυτό που βγήκε σαν εικόνα από την ομιλία του Γιόζεφ Άκερμαν στη Σαμοθράκη κατά τη διάρκεια της στρογγυλής τράπεζας που διοργανώθηκε, ήταν μια χλιαρή αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης χωρίς βάθος.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο κ. Άκερμαν αναφέρθηκε και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σαμοθράκης, τη θέση, την ιστορία και τη μυθολογία, το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, λέγοντας ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη προοπτική. Θα μπορούσε είπε η Σαμοθράκη να γίνει ένα διεθνές κέντρο ιαματικού τουρισμού και ένα κέντρο σκέψης και συνάντησης των ανθρώπων της.

Αυτά η Σαμοθράκη τα έχει ακούσει ουκ ολίγες φορές και στο παρελθόν, αλλά ακόμη παραμένει ένα προπύργιο της υπανάπτυξης.

Κάποιοι στο νησί είναι ενθουσιασμένοι γιατί όπως λέγεται ο Γιόζεφ Άκερμαν θα αγοράσει εξοχικό σπίτι στη Σαμοθράκη.

Βέβαια και αυτό το έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές και στο παρελθόν, όπως το 2009, το 2010, το 2011, το 2012… 


Πηγή: http://www.alexpolisonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: