Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΆΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Αρχηγική εμφάνιση έκανε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι παρακολούθημα κάποιας άλλης πολιτικής δύναμης ή συμπλήρωμα σε κυβέρνηση αλλά πρέπει να καταστεί αυτοδύναμο πολιτικό κόμμα, διεκδικώντας τη θέση που του αρμόζει στο πολιτικό φάσμα της χώρας.Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο Newsit, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ρωτήθηκε για την εξεύρεση των 180 βουλευτών, που απαιτούνται για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως αυτοί οι βουλευτές πρέπει να διαμορφώσουν τη νέα πλειοψηφία, που θα αντανακλά τη νέα Ελλάδα και τη νέα Ελληνική ενότητα.

Αποσύνδεσε τη συγκεκριμένη «πολιτική άσκηση» από τη πιθανότητα πρόωρων εκλογών, αν και επεσήμανε πως ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μολονότι, απέφυγε να υπεισέλθει στην ονοματολογία γύρω από τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέμεινε πως έχει σημασία το πρόσωπο και τόνισε πως δεν πρέπει να είναι ένας συνταξιούχος πολιτικός, ή ένα ουδέτερο πρόσωπο, αλλά να έχει ενεργό ρόλο στις απαιτούμενες αλλαγές.

Σε ερώτηση κατά πόσον προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε πως τον ενδιαφέρουν οι αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στη χώρα και το μέλλον της παράταξης. Τόνισε, πάντως, με νόημα «μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι την υποχρέωση να την υπερασπιστώ ( παράταξη ) και να αναλάβω την ευθύνη για τα όποια λάθη έχουν γίνει αλλά και για το μέλλον της».

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν δίστασε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ «καρικατούρα», καθώς, όπως είπε, δεν έχει μία διακριτή προοδευτική ταυτότητα, που να το καθιστά εκλόγιμο και επεσήμανε πως πριν από το όποιο θέμα ηγεσίας, το επικείμενο Συνέδριο θα πρέπει να ασχοληθεί με τις θέσεις του κόμματος και να αποσαφηνιστεί η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα.

«Είμαστε η παράταξη του ριζοσπαστικού κέντρου, η προοδευτική Δημοκρατική παράταξης, η προοδευτική Αριστερά, που έχει μάθει να κάνει αλλαγές με κριτήριο το ριζοσπαστικό μέτρο, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πολιτική συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν έχει καμία ιδεολογικοπολιτική σχέση με τη ΝΔ, απλώς συνυπάρχει σε κυβερνητικό επίπεδο, «επειδή αυτό ζήτησε ο ελληνικός λαός», όπως είπε.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συμπράξει σε κυβερνητικό επίπεδο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η Κουμουνδούρου λέει «ναι» στο ευρώ και την Ευρώπη χωρίς επιφυλάξεις. Διεφώνησε και με τους εκπροσώπους της λαικής Δεξιάς, που, όπως είπε: «Θέλουν να κυβερνούν τον τόπο μέσα από το κράτος, χωρίς να αλλάζουμε και να πειράζουμε τίποτα, αλοίμονο αν κυριαρχήσουν τέτοιες αντιλήψεις».

Ερωτηθείς για το διαχωρισμό στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο μεταξύ «μεταρρυθμιστών» και «λαϊκιστών» υπουργών, ο κύριος Χρυσοχοΐδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ορισμένοι επιχειρούν να παραστήσουν τους συριζαίους, αλλά δε χρειάζεται κανείς πολίτης να έχει έναν imitation συριζαίο, μπορεί να πάει κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όποιος λαϊκίζει, και επιχειρεί να πάει πίσω τη χώρα και να ανατρέψει ό,τι κάναμε, κάνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό». Επέμεινε, ωστόσο, πως οι απολύσεις δεν είναι δόγμα, αλλά οι παρεμβάσεις στο κράτος, που χρειάζονται πρέπει να γίνουν κατόπιν αξιολόγησης.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε πως δεν θα γίνουν απολύσεις στις συγκοινωνίες, τουναντίον προκηρύσσονται θέσεις εργασίας για τεχνικούς και οδηγούς, ενώ ανεφέρθη και στο παράδειγμα της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων. Αποκάλυψε, μάλιστα, για πρώτη φορά, πως έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι, για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό από τον Ευαγγελισμό έως το Γαλάτσι, αλλά και για την επέκταση του προαστιακού από το Αεροδρόμιο έως το Λαύριο. Επανέλαβε, μάλιστα, πως εντός του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί τα εν εξελίξει έργα στους οδικούς άξονες της χώρας.

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: