Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΆΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Αρχηγική εμφάνιση έκανε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι παρακολούθημα κάποιας άλλης πολιτικής δύναμης ή συμπλήρωμα σε κυβέρνηση αλλά πρέπει να καταστεί αυτοδύναμο πολιτικό κόμμα, διεκδικώντας τη θέση που του αρμόζει στο πολιτικό φάσμα της χώρας.Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο Newsit, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ρωτήθηκε για την εξεύρεση των 180 βουλευτών, που απαιτούνται για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως αυτοί οι βουλευτές πρέπει να διαμορφώσουν τη νέα πλειοψηφία, που θα αντανακλά τη νέα Ελλάδα και τη νέα Ελληνική ενότητα.

Αποσύνδεσε τη συγκεκριμένη «πολιτική άσκηση» από τη πιθανότητα πρόωρων εκλογών, αν και επεσήμανε πως ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μολονότι, απέφυγε να υπεισέλθει στην ονοματολογία γύρω από τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέμεινε πως έχει σημασία το πρόσωπο και τόνισε πως δεν πρέπει να είναι ένας συνταξιούχος πολιτικός, ή ένα ουδέτερο πρόσωπο, αλλά να έχει ενεργό ρόλο στις απαιτούμενες αλλαγές.

Σε ερώτηση κατά πόσον προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε πως τον ενδιαφέρουν οι αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στη χώρα και το μέλλον της παράταξης. Τόνισε, πάντως, με νόημα «μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι την υποχρέωση να την υπερασπιστώ ( παράταξη ) και να αναλάβω την ευθύνη για τα όποια λάθη έχουν γίνει αλλά και για το μέλλον της».

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν δίστασε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ «καρικατούρα», καθώς, όπως είπε, δεν έχει μία διακριτή προοδευτική ταυτότητα, που να το καθιστά εκλόγιμο και επεσήμανε πως πριν από το όποιο θέμα ηγεσίας, το επικείμενο Συνέδριο θα πρέπει να ασχοληθεί με τις θέσεις του κόμματος και να αποσαφηνιστεί η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα.

«Είμαστε η παράταξη του ριζοσπαστικού κέντρου, η προοδευτική Δημοκρατική παράταξης, η προοδευτική Αριστερά, που έχει μάθει να κάνει αλλαγές με κριτήριο το ριζοσπαστικό μέτρο, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πολιτική συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν έχει καμία ιδεολογικοπολιτική σχέση με τη ΝΔ, απλώς συνυπάρχει σε κυβερνητικό επίπεδο, «επειδή αυτό ζήτησε ο ελληνικός λαός», όπως είπε.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συμπράξει σε κυβερνητικό επίπεδο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η Κουμουνδούρου λέει «ναι» στο ευρώ και την Ευρώπη χωρίς επιφυλάξεις. Διεφώνησε και με τους εκπροσώπους της λαικής Δεξιάς, που, όπως είπε: «Θέλουν να κυβερνούν τον τόπο μέσα από το κράτος, χωρίς να αλλάζουμε και να πειράζουμε τίποτα, αλοίμονο αν κυριαρχήσουν τέτοιες αντιλήψεις».

Ερωτηθείς για το διαχωρισμό στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο μεταξύ «μεταρρυθμιστών» και «λαϊκιστών» υπουργών, ο κύριος Χρυσοχοΐδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ορισμένοι επιχειρούν να παραστήσουν τους συριζαίους, αλλά δε χρειάζεται κανείς πολίτης να έχει έναν imitation συριζαίο, μπορεί να πάει κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όποιος λαϊκίζει, και επιχειρεί να πάει πίσω τη χώρα και να ανατρέψει ό,τι κάναμε, κάνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό». Επέμεινε, ωστόσο, πως οι απολύσεις δεν είναι δόγμα, αλλά οι παρεμβάσεις στο κράτος, που χρειάζονται πρέπει να γίνουν κατόπιν αξιολόγησης.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε πως δεν θα γίνουν απολύσεις στις συγκοινωνίες, τουναντίον προκηρύσσονται θέσεις εργασίας για τεχνικούς και οδηγούς, ενώ ανεφέρθη και στο παράδειγμα της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων. Αποκάλυψε, μάλιστα, για πρώτη φορά, πως έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι, για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό από τον Ευαγγελισμό έως το Γαλάτσι, αλλά και για την επέκταση του προαστιακού από το Αεροδρόμιο έως το Λαύριο. Επανέλαβε, μάλιστα, πως εντός του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί τα εν εξελίξει έργα στους οδικούς άξονες της χώρας.

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: