Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

ΔΕΝ 'ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ!

Πολλοί θεωρούν, και όχι χωρίς λόγο, ότι αυτή η κυβέρνηση, που συγκρότησαν η... ύστερη Νέα Δημοκρατία και το... πολύ ύστερο ΠΑΣΟΚ, στερούμενη οράματος για τη χώρα, τους ανθρώπους της και το μέλλον, δίχως άποψη για το ρόλο της Ελλάδας στον κόσμο και χωρίς στοιχειώδες σχέδιο ανάπτυξης, είναι μια κυβέρνηση που όσο παραμένει στην εξουσία έχει ένα πολύ απλό αλλά σημαντικό γι' αυτούς που μας έφεραν τα Μνημόνια ρόλο: να λέει «ναι» σε ό,τι της ζητούν οι τροϊκανοί.

Οσοι πιστεύουν ότι μόνο αυτός είναι ο ρόλος τής συγκεκριμένης κυβέρνησης κάνουν λάθος! Ο ρόλος των συγκυβερνώντων είναι ευρύτερος και πολυσχιδής. Για να το πούμε απλά: οι άνθρωποι έχουν όραμα, αλλά απλώς δεν το διατυμπανίζουν. Και αυτό το όραμα είναι σαφές: όλα στους ιδιώτες και γρήγορα! Ολα στους ιδιώτες, και σε τιμή ευκαιρίας. Ολα στους ιδιώτες, όσο ακόμη προλαβαίνουμε.


Κάπως έτσι ο αξιότιμος κ. Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υποδομών, όπως είναι ο τίτλος του, μόλις «πληροφορήθηκε» ότι οι μεγαλοεργολάβοι των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου - Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη της κοινοπραξίας «Μορέας Α.Ε.» εμφάνισαν λογαριασμό-μαμούθ απωλειών μισού δισ. ευρώ και ζήτησαν αναπλήρωση εσόδων από τις εισπράξεις της τελευταίας τριετίας, σπεύδει να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο αίτημά τους και να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή συμπληρωματική σύμβαση του έργου, ώστε οι εργολάβοι να εισπράξουν 350 εκατομμύρια ευρώ.

Διπλά απαράδεκτος ο λογαριασμός που ο αξιότιμος κ. υπουργός θέλει να στείλει στους πολίτες. Πληρώσαμε ακριβά διόδια στο συγκεκριμένο ημιτελή οδικό άξονα και πρέπει να πληρώσουμε και για τις μετακινήσεις που... δεν κάναμε, λόγω οικονομικής αδυναμίας!

Κάπως έτσι, επίσης, ο αξιότιμος κ. Βορίδης, υπουργός Υγείας, όπως είναι ο τίτλος του, πριν καλά καλά μάθει τον τομέα που διαχειρίζεται, σπεύδει να κάνει παιχνίδι με τους ιδιώτες και τα λεφτά του... ΕΣΥ. Με στόχο, προφανώς, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος, αναθέτει σε ανώνυμη εταιρεία -όπου θα συμμετέχουν κυρίως εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα- τη διαχείριση των οικονομικών των υπηρεσιών Υγείας!

Θέλοντας μάλιστα να είναι σίγουρος ότι η επέλαση των ιδιωτών θα παραμείνει ανεμπόδιστη, ορίζει ότι η διάρκεια ζωής της ανώνυμης εταιρείας που θα κουμαντάρει όλο το «ταμείο» της Υγείας θα είναι πεντηκονταετής.

Προφανώς, όλα αυτά δεν γίνονται από λάθος αλλά σκοπίμως. Και όλοι αυτοί δεν είναι αδαείς για να έχουν ελαφρυντικά..
Το αναδημοσιεύω από http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: