Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΤΙΤΛΟ Η NOVOROSSIYA: «Η ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΡΙΔΑ»

Με τίτλο «Η επανεγκατάσταση των αυτοχθόνων: Να επιστρέψουν οι Έλληνεςστην Κριμαία», δημοσίευμα της εφημερίδας Novorossiya, ζητά την επιστροφή των Ελλήνων της Μαριούπολης, οι οποίοι έχουν «φυσική ροπή προς την ανάπτυξη και την πρόοδο», στην πανάρχαια κοιτίδα και γενέτειρά τους Κριμαία, την αρχαία ελληνική Ταυρίδα, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ελληνική άνοιξη» στην Κριμαία.


Όπως εξηγεί το ρωσόφωνο δημοσίευμα και αναδημοσίευσε το defencenet, είναι γνωστό ότι στους Έλληνες οφείλει η Κριμαία και όλη η Μαύρη Θάλασσα τον εκπολιτισμό της ήδη από την μακρά αρχαιότητα: «γι’ αυτό δεν τίθεται καν συζήτηση», λέει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Να υπενθυμίσω, ότι κατά την εποχή της αυτοκράτειρας Αικατερίνης της Μεγάλης και συγκεκριμένα κατά το 1778, οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Κριμαίας, μαζί και οι Έλληνες, μεταφέρθηκαν στην -τότε- άδεια επαρχία του Ντονμπάς, η οποία έχει γη εύφορη για τη γεωργία και υπέδαφος πλούσιο σε πρώτες ύλες.

Οι Έλληνες που έφθασαν εκεί από την Κριμαία, εγκαταστάθηκαν κυρίως στην Μαριούπολη αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Πριαζόβσκαγια. Αργότερα, υπήρξε ακόμα μία εκτόπιση ελληνικού πληθυσμού από την Κριμαία, που συνέβη κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος, όταν ο Στάλιν απέλασε από εκεί, περίπου 20 εθνικές ομάδες με τη γενική και αόριστη υπόνοια ή κατηγορία της προδοσίας, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα οι Έλληνες της Μαριούπολης, υπολογίζονται σε 150.000 και, τώρα που η Κριμαία επανενώθηκε με τη Ρωσία, υπάρχει μια πρώτης τάξεως και ιστορική ευκαιρία να επιστρέψουν στην πανάρχαια κοιτίδα τους, στην Κριμαία, όπου -κατά το ρωσικό δημοσίευμα- «θα μπορούν να ωφελήσουν και να συμβάλλουν πολύ στην ανάπτυξη της περιοχής, λόγω της φυσικής ροπής τους προς στην ανάπτυξη και την πρόοδο»!

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση της επιθυμίας των Ελλήνων για επιστροφή στην Κριμαία, ήρθε μία μόλις ημέρα πριν την επίσημη ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Στις 17 Μαρτίου, στην Συμφερούπολη, η αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας, και εκπρόσωπος των 12.000 Ελλήνων της Κριμαίας, Όλγα Κοβιτίδη, δήλωσε ότι επιθυμούσε την επιστροφή των Ελλήνων στη Χερσόνησο και κάλεσε τους Έλληνες για επαναπατρισμό στην ιστορική πατρίδα τους, και κυρίως τους 150.000 Έλληνες της Μαριούπολης.

Παρόλα αυτά η «Ελληνική Άνοιξη», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει ήδη ξεκινήσει στην Κριμαία. Από το Φεβρουάριο του 2014, πολλοί Έλληνες από τη Μαριούπολη βρίσκονταν σε αναμονή για τις εξελίξεις στην Κριμαία και την επανένωση με τη Ρωσία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «κυριολεκτικά κάθονταν επάνω στις βαλίτσες τους».

Ο Αθηναίος δημοσιογράφος, κ. Σωκράτης Γραμματικόπουλος ανέφερε στους ρωσόφωνους δημοσιογράφους: «Οι Έλληνες είναι πολύ συντηρητικοί, δεν είναι νομαδικός λαός. Η μετακίνησή τους στην Κριμαία συζητείται και βρίσκεται σε θεωρητικό στάδιο, αλλά συζητείται. Παραδοσιακά, οι Έλληνες έχουν πάντοτε την υποστήριξη της Ρωσίας, η οποία τους αναγάγει στα όρια του θρύλου».

«Είναι αξιοσημείωτη και η αποστροφή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντησή του με εκπροσώπους της κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας στο Σότσι, όπου είπε: Αυτοί (οι Έλληνες) ήταν εκεί πριν από εσάς... Αυτό πρέπει να το εξετάσουμε προσεκτικά. Στην χερσόνησο υπήρχαν αυτόχθονες λαοί που είναι ακόμη σε καταστολή», υπενθύμισε ο πρόεδρος των βετεράνων του εθνικού κινήματος κ. Άϊντερ Μουσταφάγεφ.

Αυτή η προοπτική υποθέτω πως θα έχει κινητοποιήσει το ελληνικό ΥΠΕΞ (έχει άλλωστε αεροδρόμιο η Κριμαία για προσγείωση του ελληνικού πρωθυπουργικού αεροσκάφους, για όσους κουράζει το ταξίδι με αεροπλάνο της γραμμής), ώστε να μη βρεθούμε πάλι προ εκπλήξεως, με δεδομένο ότι οι Τούρκοι έχουν αγκαλιάσει τους Τάταρους (όπως συνέβη με την Μολβαδία, και την απώλεια 250.000 ελληνογενών Γκαγκαούζων, για τους οποίους υπήρξε πλήρης αδιαφορία, και εκλέγουν Τούρκο κυβερνήτη στην Γκαγκαουζία).

Ο Μακεδών


Το ανάρτησα από http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: