Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τι θα πει ο πρώην Πρωθυπουργός:
Μετά την συλλογή 4.000 υπογραφών από την Κίνηση των 75 για την διοργάνωση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και τα βέλη των «παπανδρεϊκών» βουλευτών, προεξέχοντος του Θ. Μωραΐτη για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, στην Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου για τις πολιτικές εξελίξεις.

Μια καθαρή τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου για την διοργάνωση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και όχι της Δημοκρατικής παράταξης θα αποτελέσει αιτία πολέμου στο εσωτερικό του κόμματος.Και ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να δώσει απαντήσεις για όλους και για όλα από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου θα μιλήσει στις 24 Οκτωβρίου στα εγκαίνια της Έκθεσης «από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει για τις εξελίξεις στην χώρα αλλά και στο ΠΑΣΟΚ από το νησί της Αλλαγής και στην έκθεση που γίνεται από το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου για την προσφορά του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου στην Δημοκρατία και στην χώρα, αφού η έκθεση όπως αναφέρει το ΙΑΠ «αφορά την παρουσίαση ανέκδοτου υλικού που αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, οι οποίοι με τη σειρά τους καταγράφουν την πορεία και τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας αλλά και την Αλλαγή μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης και την επιβολή μιας δικτατορίας».
Η σύγκρουση με τον Βενιζέλο

Όπως αναφέρουν στελέχη του «παπανδρεϊκού» στρατοπέδου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δεν χάνει ευκαιρία να προκαλεί και να απαντά στον πρώην πρωθυπουργό ακόμα και στις περιπτώσεις όπου αναφέρεται σε τοποθετήσεις και σχόλια άλλων στελεχών που βρίσκονται στην σφαίρα επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου.

Από την χτεσινή πρώτη εκδήλωση της Δημοκρατικής Παράταξης στο Κάραβελ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει πρόβλημα εσωτερικό, «όχι αυτό που φαίνεται, είναι πολύ μικρές οι προσωπικές φιλόδοξες στρατηγικές και δεν έχουν καμία σημασία στη ροή της ιστορίας», είπε. Αναφερόμενος στα εσωκομματικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «φυσικά υπάρχουν και φαινόμενα ανεξήγητα και προκλητικά». «Δεν είναι δυνατόν», είπε, να ζητούν τα ρέστα για πολιτικές επιλογές μεγάλης σημασίας, για ιστορικούς αναπροσανατολισμούς της παράταξης και της χώρας αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις ή που τις στήριξαν ή που δεν είχαν το θάρρος να διατυπώσουν τον κριτικό τους λόγο όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις».

Είναι βέβαια νωπές οι βαριές εκφράσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για την εκδήλωση του Ζαππείου όπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τα «τσογλάνια που πηγαίνουν στα συνέδρια της Σύμης» αναφερόμενος στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τους κλακαδόρους της εκδήλωσης για τα 40χρονα του Κινήματος, και τις αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου.
Τι θα πει ο πρώην Πρωθυπουργός

Ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να ταχθεί υπερ του αιτήματος για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να έχει λάβει τελικές αποφάσεις

Η στάση των ομάδων των παπανδρεϊκών ουσιαστικά δείχνει ότι αποτελούν άτακτο στρατό στην εσωκομματική αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην Πρωθυπουργός από το Ηράκλειο της Κρήτης αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη να γίνει μια νέα αρχή στο Κίνημα ως έκφραση του αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός, όπως είπε στην ομιλία του στην Αθήνα. Ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να ταχθεί υπερ του αιτήματος για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να έχει λάβει τελικές αποφάσεις.

Ο ίδιος αναμένεται να μιλήσει για την κεντροαριστερά και την συνάντηση όλων των δυνάμεων στη βάση κοινών αρχών και αξιών, ως τον μοναδικό αξιόπιστο δρόμο για οικοδόμηση μιας πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο που θα συσπειρώνει γύρω της, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις. Μια καθαρή τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου για την διοργάνωση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και όχι της Δημοκρατικής παράταξης θα αποτελέσει αιτία πολέμου στο εσωτερικό του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κομματικές διαδικασίες ανά την επικράτεια λαμβάνονται αποφάσεις νομαρχιακών επιτροπών υπερ της διοργάνωσης συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ όπως για παράδειγμα στην Α Αθήνας στην Φθιώτιδα αλλά και σε περιφερειακές οργανώσεις ανά την επικράτεια.

Στο εσωτερικό του παπανδρεϊκού στρατοπέδου κυριαρχούν δύο αντιλήψεις: Από την μία είναι η άποψη του Παύλου Γερουλάνου που υποστηρίζει ότι στόχος θα πρέπει να είναι η αναζοωγόνηση του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη υπάρχει η αντίληψη που έχει εκφράσει ο Γιώργος Πεταλωτής ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κέλυφος αφού δεν λειτουργεί τίποτε όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: