Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ: ΠΟΔΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΈΩΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Έκθεση φωτογραφίας και βίντεο για το «Προσκύνημα στον Πόντο»
Έκθεση φωτογραφίας και βίντεο, με τίτλο: «Ποδηλατώντας από το Βέρμιο... στην Τραπεζούντα», θα πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις ποδηλάτες διένυσαν τον περασμένο Αύγουστο σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα, από την Παναγιά Σουμελά του Βερμίου, μέχρι την Τραπεζούντα του Πόντου. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, προσκύνησαν στην εκεί Παναγία Σουμελά, εκπληρώνοντας ένα τάμα για όλους τους Έλληνες.


Οι εμπειρίες που αποκόμισαν σε αυτό το μοναδικό «Προσκύνημα στον Πόντο», η ομορφιά της διαδρομής, οι άνθρωποι που γνώρισαν, η φιλοξενία, αλλά και τα αξιοθέατα, αποτυπώνονται στην έκθεση φωτογραφίας και βίντεο, με τίτλο: «Ποδηλατώντας από το Βέρμιο... στην Τραπεζούντα», που θα λειτουργήσει από τις 5 έως τις 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα ΦΙΞ in art (26ης Οκτωβρίου 15), στην περιοχή των Σφαγείων, στη Θεσσαλονίκη.


«Κάνουμε αυτήν την έκθεση για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ήταν κοντά μας με την προσευχή τους και τον καλό τους λόγο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παντελής Τζερζεβέλης, που ήταν ένας από τους ποδηλάτες.

Οι τρεις ποδηλάτες ολοκλήρωσαν το απαιτητικό αυτό ταξίδι, παίρνοντας δύναμη από την πίστη τους στο Θεό, όπως λένε οι ίδιοι. «Η Παναγία ήταν μαζί μας, μας βοήθησε να εκπληρώσουμε το στόχο μας», υπογράμμισε ο κ. Τζερτζεβέλης.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ από την Μαρία Πασχαλίδου, επικεφαλής του φορέα διοργάνωσης του «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Η έκθεση θα λειτουργεί 

από Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-21.00 και το Σαββατοκύριακο 12.00-21.00.

Τ ο ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: