Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΈΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Επέλεξες λάθος χρόνο και λάθος μέρος», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος

της Δήμητρας Κρουστάλλη

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ όταν μετά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, πήρε το λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ανέγνωσε μια πολυσέλιδη εισήγηση - πλατφόρμα με επίκεντρο τα οργανωτικά του ΠαΣοΚ, το έλλειμα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, την αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με κορυφαίο παράδειγμα τη λίστα Λαγκάρντ και τη φοροδιαφυγή των πλουσίων μέσω των off- shore.
Ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε στην ουσία τις ίδιες ενστάσεις που διατύπωσε σε προηγούμενες κλειστές συνεδριάσεις των υπουργών του ΠαΣοΚ και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, διχάζοντας την ΚΟ. Οι περισσότεροι βουλευτές κατέκριναν ως άστοχη την παρέμβαση του και ως απαράδεκτο το ύφος της, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης την οποία οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν χαρακτηρίσει μεγάλη και σημαντική μάχη ώστε να αποκτήσει η κυβέρνηση το αναγκαίο χρονικό περιθώριο για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για την έξοδο από την κρίση. Άλλοι έλεγαν ότι δεν έπρεπε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και μάλιστα σε υψηλούς τόνους τη στιγμή που όσα είπε στην ομιλία του βρήκαν θερμή αποδοχή από ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Το κλίμα που διαμορφώθηκε ήταν τόσο κακό ώστε μετά τη συνεδρίαση επικράτησε ένα είδος ομερτά χωρίς να έχει δοθεί εντολή ή να έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο. Τα στόματα έμεναν κλειστά, μολονότι όσο διαρκούσε η αντιπαράθεση οι φωνές ακούγονταν στον διάδρομο έξω από την αίθουσα 223 που συνεδρίαζε η ΚΟ. Βγαίνοντας από την συνεδρίαση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι απαντήθηκαν όλα τα ζητήματα στην αίθουσα και ότι η ΚΟ του ΠαΣοΚ θα πάει σαν μια γροθιά στη συζήτηση στη Βουλή. Μέσα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι στο εξής θα απαντά στις προκλήσεις που δέχεται και πρόσθεσε ότι ενδιαφέρουσες ιδέες έχουν πολλά στελέχη και κανένας δεν τους απαγόρευσε να τις καταθέσουν αλλά κάποιοι ενδιαφέρονται να μιλούν προς τα έξω.

«Επέλεξες λάθος χρόνο και λάθος μέρος», επισήμανε στον κ. Χρυσοχοίδη. «Αυτά να τα πεις στο ΠαΣοΚ όταν συνεδριάσουν τα όργανα» πρόσθεσε. Αντέκρουσε επίσης την κατηγορία ότι δεν φορολογούνται οι πλούσιοι. «Ποιά είναι τα συμφέροντα και ποιοί είναι οι πλούσιοι που δεν φορολογούνται; Και εσείς που είσαστε; Γιατί αναφερόσαστε σε θέματα για τα οποία θα μπορούσατε να έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες; Δεν είσαστε υπουργοί; Δεν είσαστε βουλευτές;», διερωτήθηκε. Και πρόσθεσε ότι ο καθένας θα πρέπει να κάνει βελτιώσεις στον τομέα του. Και στα έργα πρέπει να γίνουν βετιώσεις, να επιλέγονται έργα υποδομής που είναι και αναπτυξιακά», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσοχοίδης πάντως ξεκαθάρισε ότι θεωρεί σημαντική την κυβερνητική σταθερότητα, ότι συμφωνεί με την εισήγηση του προέδρου του ΠαΣοΚ για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για την προεδρική εκλογή και για τα βήματα εξόδου από την κρίση. «Εγώ έθεσα κάποια ζητήματα για το τι πρέπει να γίνει στο εξής και εσύ με προσέβαλλες προσωπικά», είπε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Νωρίτερα είχε ζητήσει να ανανμωρίσει η Ελλάδα την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος. «Ασχολείσαι τώρα και με αυτά; Εδώ παίζονται πολύ σύνθετα παιχνίδια με ισχυρούς παίκτες. Μπορούμε με μια ανεύθυνη πολιτική να τινάξουμε στον αέρα τα εθνικά συμφέροντα;» του απάντησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ακόμα ότι έχει αναλάβει το βάρος της παράταξης που είναι μεν τιμητικό αλλά, όπως είπε, δέχεται συνεχώς επιθέσεις από κλακαδόρους και προπυλακισμούς. «Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μου τα έκανε αυτά», σημείωσε. «Τούρκογλου δεν με είπε κανένας από τους αντιπάλους μου» πρόσθεσε.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης, με μια μακροσκελή τοποθέτηση επιχείρησε να συμβιβάσει τα πράγματα, λέγοντας στον κ. Χρυσοχοίδη ότι θα πρέπει να επικρατήσει η ενότητα και να δίνουν τροφή στα ΜΜΕ. Σε ανάλογο κλίμα μίλησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία προέτρεψε τον υπουργό να μην γίνεται το ΠαΣοΚ συνεχώς πρωτοσέλιδο για τα εσωκομματικά του και οι Τάκης Ρήγας και Λεωνίδας Γρηγοράκος που επέμειναν στην ενότητα. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παρατήρησε ότι ο κόσμος που ψήφισε ΠαΣοΚ/Ελιά στις ευρωεκλογές «τίμησε την πορεία που έχουμε κάνει από το 2009. Αν συνεχίσουμε την εσωστρέφεια μας, τότε την ψήφο που προορίζεται για μάς θα την πάρει …το ποτάμι!».

Αιχμές διατύπωσε ο Μιχάλης Κασσής λέγοντας ότι υπάρχουν ευθύνες και στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο και στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Να παραιτηθεί από γραμματέας. Δεν υπάρχει κόμμα και αυτός πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες», είπε. Από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος μπήκε τελευταίος στην αίθουσα και όταν ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του έφυγε. «Τι κάνει ο Κακλαμάνης; Ήρθε, μας είπε το τροπάρι της Καισαριανής και έφυγε. Εγώ μια φορά διαφώνησα και με διέγραψες», είπε απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο.

Ο Συμεών Κεδίκογλου, διατύπωσε αιχμηρά σχόλια και για την κυβερνητική πολιτική αλλά και για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης .«Δεν έχω καταλάβει τι καριβώς πάμε να κάνουμε στο συνέδριο. Θα εκλεγεί ηγέτης; Θα είμαστε συνιστώσα; Σε τι διαφέρουμε από την Ελιά; Ο Μόσιαλος έφυγε, ο Λοβέρδος επέστρεψε άρα συμπράττουμε με 2-3 κινήσεις που μετά βίας γεμίζουν ταξί;» είπε.

Ο Θάνος Μωραϊτης, ο οποίος δεν είχε σκοπό όπως είπε να πάρει τον λόγο αφού συμφωνούσε απολύτως με την εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να μείνουν αναπάντητες οι αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου. «Εγώ θα δώσω την ψήφο μου υπέρ της χώρας μου. Διαφωνώ όμως με την παρέμβαση σου που κινείται στη λογική ενός μικρού κόμματος. Δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα με μια και μόνη άποψη. Πρέπει να υπάρχει η διαφορετική άποψη. Η συνωμοσιολογία δεν είναι αυτή που είπες προηγουμένως. Είναι η 5η φάλαγγα και οι καλικάτζαροι, που εσύ πρόεδρε έχεις αναφέρει κατά καιρούς», παρατήρησε.


Το ανάρτησα από http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: