Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Οι δανειστές «γκρέμισαν» και το τελευταίο τούβλο πριν αποχωρήσουν και απομένει να δούμε αν… πραγματικά βγαίνουμε από τα Μνημόνια
 

Με τέσσερα αιτήματα «φωτιά» αποχώρησε η τρόικα από την Αθήνα, με τους δανειστές ενώ είχαν τελειώσει τον πρώτο γύρο των επαφών με το οικονομικό επιτελείο χθες το μεσημέρι, κλήθηκαν ξανά αργά το βράδυ σε νέα σύσκεψη.
Η κυβέρνηση έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσει τουλάχιστον το θέμα των «κόκκινων» δανείων, με νέες προτάσεις που αποφασίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου. Οι δανειστές όμως, φέρεται να έσπασαν τη σιωπή τους και να μίλησαν με «βόμβες», πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα.

Η τρόικα που τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε τοποθετηθεί για το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, ζήτησε από την κυβέρνηση να ..ξανασκεφτεί τον στόχο για την ανάπτυξη. Το προσχέδιο εκτιμά ότι το 2015 η ελληνική οικονομία θα πετύχει ανάπτυξη 2,9% του ΑΕΠ, με την τρόικα να τα γυρίζει και να κάνει δεύτερες σκέψεις για μικρότερη αύξηση του ΑΕΠ, στο 2,5%.

Δεύτερον, ζήτησε να εξαιρεθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστούν τεράστια ποσά σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, από τις όποιες ρυθμίσεις έρθουν για τα «κόκκινα» δάνεια.

Τρίτον, ζήτησε την θεσμική αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Έζησαν την απομάκρυνση Θεοχάρη και πλέον βιώνουν και τη στοχοποίηση της Κατερίνας Σαββαΐδου, με τη φορολόγηση των παροχών σε είδος (εταιρικά κινητά τηλέφωνα, ΙΧ κτλ). Η θέση του ΓΓΔΕ είναι πενταετούς διάρκειας και ανεξάρτητη. Ωστόσο, η ανεξαρτησία εξαντλείται στην εφαρμογή νόμων που έχουν ψηφίσει στο παρελθόν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ για πολιτικούς κυρίως λόγους και τώρα ζητούν από την Γενική Γραμματεία να βγάλουν εγκυκλίους που θα τις ενεργοποιούν ξανά.

Τέταρτον, η τρόικα επανέλαβε το αίτημά της να καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά. Αυτό το αίτημα είχε θέσει στο παρελθόν το ΔΝΤ και φέρεται να επιμένει πιστεύοντας ότι έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τη μια και από την άλλη θα παταχθεί η ..φοροδιαφυγή!

Και μόνο το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε… όπισθεν ολοταχώς και δεν προχώρησε σε καμία μονομερή ενέργεια για να αποδείξει στην πράξη ότι η Ελλάδα βγαίνει από το… μνημόνιο και δεν έχει ανάγκη το ΔΝΤ, σημαίνει πολλά.

Είναι σαφές ότι το ΔΝΤ πριν φύγει και δώσει τη σκυτάλη στην εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει πολλά ακόμα να «καταστρέψει». Και φυσικά, φεύγοντας θα αφήσει πίσω του ως παρακαταθήκη για τα επόμενα 20-30 χρόνια τους άνω των 400 εφαρμοστικούς νόμους, πολλοί εκ των οποίων ακόμα δεν έχουν τεθεί σε ισχύ…


Το ανάρτησα από  http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: