Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στα δύο και επισήμως έχει κοπεί το ΠΑΣΟΚ μετά την πανηγυρική παρουσίαση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τον Γιώργο Παπανδρέου το απόγευμα του Σαββάτου στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη.
Απέναντι στην ανάγκη για «ελληνικό σχέδιο» του πρώην πρωθυπουργού, το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει το σύνθημα «κρατάμε ψηλά την ευθύνη», δίνοντας το πρώτο τηλεοπτικό του σποτ για αυτή την προεκλογική περίοδο στη δημοσιότητα, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο βήμα του Μουσείου Μπενάκη, αναπτύσσοντας τις βασικές αρχές της Διακήρυξης του νέου Κινήματος.


«Δεν μπορείς να είσαι ο πατέρας του μνημονίου και μετά να γίνεσαι αντιμνημονιακός και να κλείνεις το μάτι», σχολίασε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ίδρυση του νέου Κινήματος από την Τρίπολη όπου βρέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Διάλεξα τον δύσκολο δρόμο», υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για διάσπαση ότι αν είχε προσωπική στρατηγική θα 'βολευόταν' σε ό,τι του προσφερόταν, ήτοι μία σίγουρη κοινοβουλευτική θέση μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Η σύγκρουση των δύο θυμίζει έντονα την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και αυτή η αίσθηση θα εντείνεται καθώς φαίνεται όσο πλησιάζει ο χρόνος για τις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, στο επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη φέρονται αποφασισμένοι να μην απαντούν στην επιχείρηση ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά όπως φάνηκε ότι θα εκτυλιχθεί από την επίσημη πρώτη κιόλας του νέου Κινήματος, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός. Δεν μπορούμε να είμαστε 'ουραγός της δεξιάς', ούτε να επισφραγίζουμε συντηρητικές και πελατειακές πολιτικές».

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι επιλέγουν την 'αδιαφορία', απέναντι στο νέο Κίνημα, χωρίς όμως να χαρίζουν την ιστορία του στο Γιώργο Παπανδρέου.

Ενδεικτική είναι η χθεσινή αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου από την Καλαμάτα στις 'ρίζες' της Παράταξης, στον Γιάννη Αλευρά, τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιώργο Γεννηματά, την Μελίνα Μερκούρη, πρωτίστως δε, στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η απόφασή τους να μην απαντούν επί παντός επιστητού, αποσκοπεί στο να μην προσδώσουν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών περισσότερη δημοσιότητα από όση του αναλογεί, πρωτίστως όμως να μείνουν στα 'σοβαρά', αναδεικνύοντας τα προβλήματα της χώρας και την λύση που χρειάζονται και όχι τις ενδοπαραταξιακές διαφορές τους.

Την ίδια ώρα άλλωστε, αρνούνται να μπουν στη διαδικασία «κοκορομαχίας» μεταξύ πρώην και νυν στελεχών του κόμματος, λέγοντας 'όχι' σε τηλεοπτικά ντιμπέιτ τέτοιου τύπου. Υποστηρίζοντας ότι «προέχει η ενότητα της Παράταξης και ο σεβασμός στον κόσμο που ιστορικά την στήριξε», στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι ενώ τα στελέχη και οι υποψήφιοί του θα συμμετέχουν σε κάθε συζήτηση με εκπροσώπους των κομμάτων, θα αποφύγουν τυχόν τηλεοπτικές προεκλογικά παρουσίες σε 'ντιμπέιτ' αποτελούμενα αποκλειστικά από στελέχη που παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ και άλλα που έφυγαν από αυτό για να στελεχώσουν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.γραφει το real.gr


Το ανάρτησα από http://www.egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: