Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στα δύο και επισήμως έχει κοπεί το ΠΑΣΟΚ μετά την πανηγυρική παρουσίαση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τον Γιώργο Παπανδρέου το απόγευμα του Σαββάτου στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη.
Απέναντι στην ανάγκη για «ελληνικό σχέδιο» του πρώην πρωθυπουργού, το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει το σύνθημα «κρατάμε ψηλά την ευθύνη», δίνοντας το πρώτο τηλεοπτικό του σποτ για αυτή την προεκλογική περίοδο στη δημοσιότητα, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο βήμα του Μουσείου Μπενάκη, αναπτύσσοντας τις βασικές αρχές της Διακήρυξης του νέου Κινήματος.


«Δεν μπορείς να είσαι ο πατέρας του μνημονίου και μετά να γίνεσαι αντιμνημονιακός και να κλείνεις το μάτι», σχολίασε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ίδρυση του νέου Κινήματος από την Τρίπολη όπου βρέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Διάλεξα τον δύσκολο δρόμο», υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για διάσπαση ότι αν είχε προσωπική στρατηγική θα 'βολευόταν' σε ό,τι του προσφερόταν, ήτοι μία σίγουρη κοινοβουλευτική θέση μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Η σύγκρουση των δύο θυμίζει έντονα την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και αυτή η αίσθηση θα εντείνεται καθώς φαίνεται όσο πλησιάζει ο χρόνος για τις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, στο επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη φέρονται αποφασισμένοι να μην απαντούν στην επιχείρηση ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά όπως φάνηκε ότι θα εκτυλιχθεί από την επίσημη πρώτη κιόλας του νέου Κινήματος, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός. Δεν μπορούμε να είμαστε 'ουραγός της δεξιάς', ούτε να επισφραγίζουμε συντηρητικές και πελατειακές πολιτικές».

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι επιλέγουν την 'αδιαφορία', απέναντι στο νέο Κίνημα, χωρίς όμως να χαρίζουν την ιστορία του στο Γιώργο Παπανδρέου.

Ενδεικτική είναι η χθεσινή αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου από την Καλαμάτα στις 'ρίζες' της Παράταξης, στον Γιάννη Αλευρά, τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιώργο Γεννηματά, την Μελίνα Μερκούρη, πρωτίστως δε, στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η απόφασή τους να μην απαντούν επί παντός επιστητού, αποσκοπεί στο να μην προσδώσουν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών περισσότερη δημοσιότητα από όση του αναλογεί, πρωτίστως όμως να μείνουν στα 'σοβαρά', αναδεικνύοντας τα προβλήματα της χώρας και την λύση που χρειάζονται και όχι τις ενδοπαραταξιακές διαφορές τους.

Την ίδια ώρα άλλωστε, αρνούνται να μπουν στη διαδικασία «κοκορομαχίας» μεταξύ πρώην και νυν στελεχών του κόμματος, λέγοντας 'όχι' σε τηλεοπτικά ντιμπέιτ τέτοιου τύπου. Υποστηρίζοντας ότι «προέχει η ενότητα της Παράταξης και ο σεβασμός στον κόσμο που ιστορικά την στήριξε», στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι ενώ τα στελέχη και οι υποψήφιοί του θα συμμετέχουν σε κάθε συζήτηση με εκπροσώπους των κομμάτων, θα αποφύγουν τυχόν τηλεοπτικές προεκλογικά παρουσίες σε 'ντιμπέιτ' αποτελούμενα αποκλειστικά από στελέχη που παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ και άλλα που έφυγαν από αυτό για να στελεχώσουν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.γραφει το real.gr


Το ανάρτησα από http://www.egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: