Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΝΕΟΙ»: ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΣΤΟ PARASKHNIO.GR

Λαλιώτης, Σκανδαλίδης αλλά και ενδεχομένως η Βάσω στις συγκεντρώσεις του Βενιζέλου


Του Λάζαρου Λασκαρίδη

Με τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην «πρώτη γραμμή» θα προσπαθήσει να εμφανιστεί κατά την προεκλογική περίοδο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα επιχειρήσει να έχει μαζί του στις κομματικές συγκεντρώσεις πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ενεργό πολιτική, όπως ο Κώστας Λαλιώτης (ανάλογη προσπάθεια θα γίνει και για τη Βάσω Παπανδρέου), ενώ μπροστά θα βγάλει τόσο τον Κώστα Σκανδαλίδη, που μετρά σχεδόν τα ίδια χρόνια στο κόμμα με τους προαναφερθέντες, όσο και τη Φώφη Γεννηματά, που διαθέτει ένα βαρύ όνομα για την «πράσινη» ιστορία.Με τα στελέχη αυτά –συν τον Απόστολο Κακλαμάνη, που τον θέλει ενεργό στα δρώμενα– θα επιχειρήσει ν’ ανακόψει τη μετακίνηση ψηφοφόρων προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τον νέο φορέα του πρώην πρωθυπουργού.

Θα επιδιώξει και κοινές εμφανίσεις με τον Κώστα Σημίτη, η παρουσία του οποίου –όπως εκτιμά– θα αποτελέσει «ανάχωμα», ώστε παραδοσιακοί «εκσυγχρονιστές» να μην πλεύσουν προς το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί στον δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου ποντάροντας στο «συναίσθημα», έχοντας και πλούσιες πινελιές από Ανδρέα Παπανδρέου στο προεκλογικό υλικό και με δημόσιο στόχο να είναι τρίτο κόμμα.

Ειδικά, δε, ποντάρει στις τριεδρικές περιφέρειες, όπου σήμερα διαθέτει βουλευτές όπως τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, στην Αργολίδα, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, στη Λακωνία, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, στην Αρκαδία, τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δριβελέγκα, στη Χαλκιδική, τον Χρήστο Γκόγκα στην Άρτα και τον Δημήτρη Σαλτούρο στην Ξάνθη.

Επίσης, επικοινωνιακά θα παίξει και με ονόματα γόνων παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως του Παντελή Καψή, ενώ σημαίνοντα ρόλο στον προεκλογικό σχεδιασμό θα έχουν και πρόσωπα που δεν θα είναι τα ίδια υποψήφιοι βουλευτές, όπως η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο απερχόμενος γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Παναγιώτης Ρήγας, ο διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης, ο από ετών στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, Στέλιος Αγγελούδης, ο Γιάννης Δατσέρης, που εκτελούσε χρέη εκπροσώπου του στις εσωκομματικές εκλογές του 2007, και το ζεύγος Διονύσης Παναγιωτάκης – Ελένη Κούρκουλα.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη της απελθούσας κοινοβουλευτικής ομάδας, από τα 28 που ήταν στο σύνολο, προς την πλευρά Παπανδρέου –σύμφωνα με εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη– είναι σίγουρα δύο, αρκετά κοντά άλλα τρία το πολύ, ενώ «υποπτεύονται» κι άλλα δύο, που όμως είναι πολύ ηχηρά και γι’ αυτό δεν αφήνουν πολλά περιθώρια «μετακόμισής» τους.

Από εκεί και πέρα, στη μάχη του «σταυρού», πέραν των εν ενεργεία βουλευτών, θα πέσουν ο πρώην υφυπουργός Νάσος Αλευράς, η τέως ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς και ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης της Δημοκρατικής Παράταξης στην Α΄ Αθήνας, ο –από το Επικρατείας– Πύρρος Δήμας, πιθανόν ο Νίκος Μπίστης και οι μέχρι πρόσφατα γενικοί γραμματείς υπουργείων Στέφανος Κομνηνός και Έφη Μπέκου-Μπαλτά στη Β΄ Αθήνας, ο τέως βουλευτής Δημήτρης Καρύδης και ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος στην Α΄ Πειραιά, ενώ ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Παντελής Καμάς, στη Β΄ Πειραιά.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, τη μάχη θα δώσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αρβανίτης, Στέλιος Λιακόπουλος και Χρήστος Παπαστεργίου (πρώην γραμματέας της Ν.Ε.), η τέως γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Αντώνης Σαουλίδης, ενώ για τη Β΄ Θεσσαλονίκης πιέζεται ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, Χρόνης Μακρίδης. Στην Ημαθία επανακάμπτει η Θούλη Σιδηροπούλου, η οποία έχει μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ από τα χρόνια της Νεολαίας, στην Κοζάνη ακούγονται ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Δημήτρης Ζούζιος, και ο Αχιλλέας Κακάνης, στην Καστοριά ο Παναγιώτης Κωστούλας και στην Ξάνθη ο παλαιός γραμματέας της Ν.Ε., Γιώργος Χουλιάρας.

Για την Πρέβεζα συζητούνται η δημοτική σύμβουλος Στέλλα Βαρτελάτου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Γιαμάς, και ο γιατρός Μάνθος Δαρδαμάνης, στη Φθιώτιδα παρούσα στη μάχη θα είναι η τέως βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Τόνια Αντωνίου, στη Λάρισα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Τσιλιμίγκας, στη Μαγνησία ενδεχομένως ο τέως βουλευτής Κώστας Καρτάλης, στην Ηλεία ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, στην Αχαΐα ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, στο Ηράκλειο ο τέως δήμαρχος και πρώην υφυπουργός, Γιάννης Κουράκης, και, τέλος, στην Αιτωλοακαρνανία έκλεισε η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου.

Επίσης, η Επιτροπή που εξετάζει τις υποψηφιότητες και έχει ως επικεφαλής τον κ. Γρηγοράκο ετοιμάζει και αρκετές υποψηφιότητες από τον χώρο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ως αντιστάθμισμα στους σχεδιασμούς του κ. Παπανδρέου, που διαθέτει στελέχη με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Παρασκήνιο» που κυκλοφόρησε το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015.


Το ανάρτησα από http://www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: