Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΈΩΣ 300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΎΣΤΑΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Νέο πρόγραμμα για έως 300 χιλ. ανέργους με το κράτος ως ύστατο εργοδότη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα κυβέρνηση και στα πλαίσια καταπολέμησης της μεγάλης ανεργίας, φέρεται να σκοπεύει να δημιουργήσει σύντομα πρόγραμμα απασχόλησης για 200 έως 300 χιλιάδες ανέργους, όπου το κράτος θα είναι ύστατος εργοδότης.


Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, θα επιδιώξει να προωθήσει άμεσα το ως άνω πρόγραμμα, που είχε μελετήσει από παλαιότερα ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), ως μια δυνητική δράση υπέρ της απασχόλησης και ενάντια στην ύφεση.

Το πρόγραμμα θα δίδει στους ωφελούμενους τον βασικό μισθό, ήτοι γενικότερα €586 μικτά (μηνιαίως) ή ειδικότερα, €511 για νέους έως 25 ετών. Το κόστος του προγράμματος υπολογίζεται σε €4,1 δισ., όμως από τα οφέλη που θα προκύψουν για τα ασφαλιστικά ταμεία, από τα έσοδα στον ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος, υπολογίζεται ότι το τελικό κόστος μειώνεται περίπου στο €1,7 δισ..

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι γύρω στους 200.000 ή 300.000 αναλόγως σε ποια βάση αμοιβής θα υπολογιστεί: εάν είναι στον σημερινό κατώτερο μισθό ή στον αναθεωρημένο προς τα πάνω (€751).
Το πιθανότερο όμως είναι να είναι στον σημερινό κατώτερο μισθό και συνεπώς οι ωφελούμενοι να είναι περί των 300.000 καθώς η αύξηση του κατώτερου μισθού, όπως είναι λογικό και όπως δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη (π.χ. ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης) θα γίνει και είναι σε προτεραιότητα, αλλά για να την ‘αντέξει’ η αγορά, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να ελαφρυνθούν πρώτα σε κάποια σημεία, έτσι ώστε να αντέξουν το κόστος από την αύξηση του κατώτερου μισθού.


Επίσης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είπε προς το κυβερνητικό συμβούλιο ότι προτίθεται να πρωτοτυπήσει με το να παραμείνει συνεπής στα όσα έλεγε προεκλογικά.

Το πρόγραμμα απασχόλησης που θα έχει το κράτος ως ύστατο εργοδότη, θα αφορά σε 11μηνα κοινωφελούς εργασίας, αναλόγως των προσόντων των ανέργων.

Η κάλυψη του κόστους του προγράμματος, θα μπορούσε να γίνει συνδυαστικά ή εξ ολοκλήρου, από κονδύλια του ΕΣΠΑ, από κεφάλαια που μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από την καλύτερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, από χρήματα που θα εξοικονομούνταν από όποια μείωση θα προέκυπτε από τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας ή από έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού, τα οποία θα μπορούσαν να απευθυνθούν για παράδειγμα στην ομογένεια και ελληνική διασπορά.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και σε όσους είναι κοντά στην συνταξιοδότηση αλλά τους λείπουν ένσημα για να βγουν σε συνταξιοδότηση, έτσι ώστε να τους δίδεται η ευκαιρία να καλύψουν τα απαιτούμενα για την συνταξιοδότησή τους, ένσημα.


Το ανάρτησα http://taxcoach.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: