Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΉΤΤΑ ΤΟΥΣ: ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΧΤΕΡΟΣ


Λοιπόν, πάμε πάλι συνοπτικά (πολύ μου αρέσει αυτή η σύνοψη τελευταία):

1. Είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι να έχουν δρομολογηθεί τόσες πολιτικές εξελίξεις μαζεμένες με την εκλογή νέας κυβέρνησης, ΠΡΙΝ ακόμα γίνουν οι προγραμματικές της δηλώσεις.2. Διαβάζω από εδώ κι από κει διάφορα πικρόχολα σχόλια για τις ανακοινώσεις των υπουργών αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα λέγανε όλοι αυτοί οι επικριτές αν οι υπουργοί δεν έλεγαν ακριβώς όσα δεσμεύτηκαν να πράξουν και ξεκινούσαν τις κωλοτούμπες και τα στρογγυλέματα.

3. Μερικοί επίσης βλέπουν ότι όλο αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι "περίεργο", "αναχρονιστικό" και τα τοιαύτα, υποτιμώντας σαφώς το ότι για αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το πρόγραμμα ψήφισε ο ελληνικός λαός αυτήν την κυβέρνηση.

4. Οι περισσότερες των πρώτων κινήσεων έχουν μέσα τους βαθειά συμβολικό χαρακτήρα αλλά και με πρακτικά αποτελέσματα. Τα κάγκελα από τη Βουλή έφυγαν, οι φρουροί των υπουργών μετακινούνται στην αστυνομία, τα πανάκριβα υπουργικά αυτοκίνητα βγαίνουν στο σφυρί για εξοικονόμηση εσόδων και γελοιότητας, οι πολλοί υπουργικοί σύμβουλοι πάνε σπίτι τους.

5. Ως προς τη διαπραγμάτευση, όποιος περίμενε ότι όλο αυτό το ζήτημα που απασχολεί την παγκόσμια οικονομία θα έληγε μέσα σε μία ημέρα ή εβδομάδα είναι τουλάχιστον αφελής. Και σύγκρουση θα υπάρξει και αμοιβαίοι συμβιβασμοί και υπερβολές εκατέρωθεν. Πάντως όλο αυτό το διπλωματικό παιχνίδι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το μονοδιάστατο "ναι σε όλα" στο οποίο είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

6. Η χώρα απευθύνεται και σε τρίτες δυνάμεις με σκοπό να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση. Αν θα την ωφελήσει ή όχι, μένει να το δούμε στην πράξη.

7. Η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών ΕΠΑΛ δεν μπορεί επουδενί να χαρακτηριστεί ως "κρατισμός", διότι ομιλούμε για εντελώς άδικες και παράνομες απολύσεις που οδήγησαν στην πείνα και την εξαθλίωση μερικές χιλιάδες οικογένειες μέσα σε ένα βράδυ.

8. Είναι λογικό να υπάρχουν "μουδιάσματα" σε κάμποσους πολίτες με αφορμή "επιθετικές" δηλώσεις της κυβέρνησης προς τους εταίρους και τους λοιπούς θεσμούς. Όταν έχεις συνηθίσει να σκύβεις τόσα χρόνια και να μη διεκδικείς ούτε τα ελάχιστα, τώρα όλο αυτό φαίνεται "αλλόκοτο".

9. Η τρόικα, αυτή η μισητή τριάδα εντεταλμένων ελεγκτών του ελληνικού λαού δεν ήρθε κι όπως όλα δείχνουν δεν θα ξανάρθει. Στον αγύριστο.

10. Μετά από πολλά χρόνια, ασχέτως αν διαφωνεί κανείς ή όχι, νιώθω ότι η χώρα μου αποκτά πάλι φωνή, ορθώνει ανάστημα, συζητά φωναχτά και με θάρρος για την υπόστασή της. Μια αποικία χρέους γίνεται πάλι κράτος που επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή έχει δική του κυριαρχία και βούληση.

11. Κάποιοι ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα τους και την καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό. Ειδικά μερικά έβδομα κόμματα που έχουν το θράσος να εξακολουθούν να υπερασπίζονται τις πολιτικές εκείνες που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη δεινή θέση. Θα το χαρακτήριζα όλο αυτό ως "μνημονιακό αντίλαλο", έτσι καθώς σκάνε όλοι αυτοί στο πάτωμα της ιστορίας.

12. Επειδή διάφοροι επίσης έχουν την τάση να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέσα του ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να κάτσουν στον καναπέ τους, να πάρουν μια βαθιά ανάσα, να κλείσουν τα μάτια και να φανταστούν το ΠΑΣΟΚ να κάνει και να λέει τα μισά έστω από όλα αυτά τα ριζοσπαστικά που βλέπουμε να εκτυλίσσονται μπροστά μας. "Δεν διαπραγματευόμαστε ξανά με την τρόικα, μια σαθρά δομημένη επιτροπή", εντελώς αναμενόμενη πασοκική δήλωση, σίγουρα.

13. Το μεγάλο πάρτι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Όταν θα αναλάβει η Ζωή και τυπικά την προεδρεία της Βουλής και φέρει στο φως όλες τις σκανδαλώδεις δικογραφίες και σχηματιστεί η πρώτη εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο τότε θα αρχίσει η δημοκρατία να λειτουργεί με τέτοιους ρυθμούς που μερικοί θα ψάχνουν τρόπο να διαφύγουν από τη χώρα.

14. Στις 17 Φεβρουαρίου διοργανώνεται παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Πρώτη φορά θα δούμε το λαό στο δρόμο ΥΠΕΡ μιας κυβέρνησης.

15. Η τούρτα της κάθαρσης σιγά-σιγά φτιάχνεται. Το κερασάκι θα είναι η αναθεώρηση του καθεστώτος των παράνομων αδειών που έλαβαν τα διεφθαρμένα ΜΜΕ και που εξακολουθούν και ποτίζουν τις ψυχές μας με φόβο και παραπληροφόρηση.

Τα υπόλοιπα, από βδομάδα. Μη μασάτε.

Το ανάρτησα από http://ameiniasopallineus.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: