Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΘΟΥΛΗ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Βιογραφικό 


της Χρυσάνθης-Θούλης Σιδηροπούλου, 
Φίλης του Ενθουσιασμού και του Συναισθήματος στην Πολιτική


  • Γεννήθηκε Ελληνίδα και πολίτης της Οικουμένης
  • Πορεύεται στην ζωή της«…ανυπότακτη και αναλαβαίνοντας την πάσα ευθύνη», όπως ορίζει ο Νίκος Καζαντζάκης

  • Μάχεται, ακούραστη την συννεφιά του κόσμου, χέρι- χέρι με την "Τρελή Ροδιά" του Οδυσσέα Ελύτη

  • Πολιτεύεται με πολιτικά κριτήρια μόνο και πάντα υπηρετώντας τον Λαό και την Πατρίδα, όπως διδάχτηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος:

· της ΠΑΜΚ Νομού Ημαθίας,

· του Γραφείου Σχολής της ΠΑΣΠ Νομικού τμήματος της ΝΟΕ Θεσσαλονίκης


· του Γραφείου Πόλης ΠΑΣΟΚ Βέροιας- υπεύθυνη Νεολαίας,

· του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Αυτόνομης Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ-υπεύθυνη Αγροτικής και Εργαζόμενης Νεολαίας, επί Προέδρου και Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου,

· της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Γυναικών και του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ, επί Κώστα Σημίτη,

· του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ, επί Κώστα Σημίτη

· της Γραμματείας του Τομέα Επικοινωνίας – Ενημέρωσης – Τεκμηρίωσης και Επιμόρφωσης της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Αθανασάκη, επί Γραμματείας στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Λαλιώτη,

· του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ και αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καθώς και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Πολιτισμού του Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ, επί Γιώργου Παπανδρέου. 

Υπήρξε πανελλαδικά η πρώτη εκλεγμένη, το1992, γυναίκα Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής, ως Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
  
Στις Εθνικές εκλογές του 2000 και ενώ είναι ένα από τα νεώτερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται να αρνηθεί την τιμητική πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη καθώς και του τότε Εκτελεστικού Γραφείου, προκειμένου να κατέλθει, ως υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, γιατί συνέχιζε σθεναρά και ανυποχώρητα να διαφωνεί με τις πολιτικές μεθόδους, αντιλήψεις, τακτικισμούς και όλα τα πεπραγμένα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως Υπουργού του ΠΑΣΟΚ αλλά και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.

Από τις 4 Ιουλίου 2003 και σε όλη την διάρκεια της θητείας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, παραιτήθηκε εκούσια από την απόσπασή της στο ΠΑΣΟΚ και τα κομματικά της αξιώματα και δεν συμμετείχε με επίσης εκούσια και αδιαπραγμάτευτη απόφασή της στα κομματικά και πολιτικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ, μέχρι και την επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου, από την λαΐκή βάση του Κινήματος, ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την οποία και στήριξε με πάθος και επιμονή πανελλαδικά και σε κάθε περίπτωση μέχρι την επανεκλογή της το 2008 στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.


Εκλεγμένης, δηλαδή, ξανά στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο με την διαπιστωμένη νοθεία των αποτελεσμάτων του Συνεδρίου του 2001 την απέκλεισαν αντικαταστατικά και αντιδημοκρατικά, σύμφωνα και με τα εκτενή δημοσιεύματα του πανελλαδικού τύπου εκείνης της εποχής. 
Η ικανοποίηση της προανακοίνωσης στην ίδια και μάλιστα με περίσσιο κυνισμό, για τον προσχεδιασμένο αποκλεισμό της, την προτελευταία ημέρα εκείνου του Συνεδρίου, αλλοιώνοντας παντελώς την βούληση της λαϊκής βάσης του ΠΑΣΟΚ με την νόθευση των εκλογικών αποτελέσματων του Συνεδρίου, ανήκε αποκλειστικά στον Χρήστο Πρωτόπαππα, και ενδεικτικά περικλείεται στην περίφημη φράση του: "Εμείς τα έχουμε προβλέψει όλα... δεν θα εκλεγείς, ό,τι κι αν κάνεις".

Το 2004 κατά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές εκλογές με αίτησή της διέκοψε την απόσπασή της στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού. Ακολούθησε δίμηνη απόσπασή της σε Δήμο και μετά από μια εξάμηνη άδεια άνευ αποδοχών από την εργασία της, επέστρεψε και πάλι 
στην θέση από την οποία και αποσπάστηκε, ως διοικητικός υπάλληλος του τμήματος χορηγήσεων, της Τράπεζας Αττικής στην Βέροια.

Το 2009 ορίστηκε μέλος με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου, στην Διεθνή κοινή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την συγκέντρωση και την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στα παιδιά θύματα του πολέμου στην Ράφα στην Λωρίδα της Γάζα στην Παλαιστίνη.

Το 2009, λίγο πριν τις Εθνικές Εκλογές κι ενώ οι τρεις επίσημες δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ την δείχουν πρώτη σε σειρά εκλογής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατόπιν και της στεντόριας απαίτησης του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης
του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την "έκοψε" αντικαταστατικά από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας κι ενώ ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το μοναδικά προερχόμενο από την Ημαθία αλλά και, ως γυναίκα, γιατί συμμετείχε υποχρεωτικά στις δύο (2) θέσεις του ψηφοδελτίου των εθνικών εκλογών στην Ημαθία, τις οποίες κατελάμβανε η ποσόστωση γυναικών σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο.

Όπως ήταν και το μοναδικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, που επίσημα με την θεσμική εκλεγμένη ιδιότητα της τοποθετήθηκε κι έδωσε άνισσο και διαρκή αγώνα, που οδήγησε και στην οριστική πολιτική ρήξη της με τον Γιάννη Ραγκούση, πρώην Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα "πρώτο τη τάξει" Υπουργό της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κατά της χωροθέτησης της ΜΕΑ ΧΥΤΥ στην περιβόητη θέση "12" του Νομού Ημαθίας κατά συγκεκριμένων τοπικών και πανελλαδικών πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Στην εκλογική διαδικασία της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στήριξε, υπέγραψε και ψήφισε την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή.

Υπήρξε υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές του 2012 (και επαναληπτικές).

Συμπαρατάχθηκε και συμμετείχε με την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ, όπως ρητά αναφέρεται στην δημόσια δήλωσή της από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 στην Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ με επικεφαλή τον αείμνηστο Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.


Ασκώντας συνεχή και δριμύτατη κριτική στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με δημόσιες τοπικές και πανελλαδικές δηλώσεις, τοποθετήσεις και άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά και πολιτικές παρεμβάσεις και ομιλίες της.

Το καλοκαίρι του 2014 αντιτίθεται απόλυτα στις πολιτικές κινήσεις που αποφασίζονται από την Αριστερή Πρωτοβουλία σε πανελλαδικές συσκέψεις στελεχών της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δεν ακολουθεί τις αποφάσεις των Χρήστου Σπίρτζη, Θάνου Βούρδα, Σπύρου Ζαννιά, Γιάννη Γαμβρίλη, Θανάση Σταθόπουλου και άλλων για την δημιουργία της ΡΑΣΚ, που λειτούργησε ως "αριστερό άλλοθι"... και προπομπός εισοδισμού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στην νομή της νέας εξουσίας. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 αποχωρεί από την Αριστερή Πρωτοβουλία φέροντας πάντα την ιδιότητα του μέλους του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Στις αρχές του 2015, της ζητήθηκε και πάλι από τον τότε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο δια των αρμοδίων θεσμικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών εκείνης της περιόδου, ως υποψήφιας Βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Ημαθίας. 


Πρόταση και την οποία αποδέχθηκε αναλαμβάνοντας απόλυτα όλο το πολιτικό και προσωπικό κόστος της απόφασής της, που αντιστοιχούσε τόσο στην θεμελιακή διαφωνία της με την συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία, όσο και στην μετάλλαξη του Σοσιαλιστικού Πατριωτικού Κινήματος, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε ένα δεξιόστροφο παρακουλούθημα του Νεοφιλελευθερισμού.

Η πανελλαδική δήλωσή της στα ΜΜΕ την 14/1/2015 αποκάλυψε την νοσηρότητα και την παρακμή μιας παρέας τιποτόφρονων κυβερνητιστών, εξουσιομανών και εξουσιολάγνων, που θεωρούσαν και δυστυχώς ακόμη και σήμερα θεωρούν, ότι κατέχουν εκ της γεννήσεώς τους το δικαίωμα του ελέγχου και της περιστολής της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας. 


Μετά την αντιδημοκρατική και "ανθρωποφαγική" καρατόμηση της, κατ΄εντολήν και έργω του "Ημαθιάρχη" Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κι ενώ χρίστηκε και ανακηρύχτηκε υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και κάθε νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 συνεπικουρούμενου δια του Πάρι Κουκουλόπουλου και δια των διορισμένων αρεστών και χρησίμων στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας καθώς και δια των διαπιστευμένων - ωσεί, ως είθισται να ισχύει στην Ημαθία - του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δύο πρώην Δημάρχων του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας αλλά και δια του διορισμένου περιγύρου τους, που επιλέχθηκαν εν κρυπτώ και σε διαδικασία ελιτίστικης κλειστής παρασυναγωγής, να "υποδυθούν" τους υποψήφιους βουλευτές στην Ημαθία, αντανακλώντες την εικόνα ενός κόμματος, που βρίσκονταν, ήδη, σε αποδρομή και δεν θύμιζε σε τίποτε το άλλοτε κραταιό και δημοκρατικό Κίνημα, το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μετά από όλα αυτά τα πραγματικά και δηλωμένα δημόσια περιστατικά, που απέδειξαν την σχεδιασμένη και ανεπίδεκτη αμφισβητήσεως και πολιτική δίωξή της από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και σύμφωνα πάντα με την εκλογική νομοθεσία, κατέρχεται, συμμετέχει και καταγράφεται υποχρεωτικά, ως ανεξάρτητη υποψήφια στις Εθνικές Εκλογές του 2015 στο Νομό Ημαθίας.

Στο τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2015, επειδή αλλοιώθηκαν και νοθεύθηκαν τα μητρώα μελών του ΠΑΣΟΚ, με μια πρωτοφανή καθεστωτική απόφαση και με σκεπτικό που θύμιζε τις ανακριτικές μεθόδους άλλων εποχών, για την συμπαράταξη της στην Αριστερή Πρωτοβουλία, της στερούν για ακόμη μια φορά το δημοκρατικό της δικαίωμα να συμμετέχει, όπως ορίζονταν ρητά από το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, που παραβιάστηκε κατάφωρα, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και, ως Σύνεδρος στο επιγενόμενο Συνέδριο, αφαιρώντας της την ιδιότητα μέλους του ΠΑΣΟΚ με διοικητική πράξη… αναδρομικής ισχύος, που εκδόθηκε και της κοινοποιήθηκε την ημέρα λήξης του τελευταίου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκλογή
του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από την λαϊκή βάση του Κινήματος  στήριξε και ψήφισε με δημόσια δήλωση της στην Ημαθία την υποψήφια και νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σήμερα εκτιμά, πιστεύει και αγωνίζεται, ώστε όλες οι συνιστώσες, οι τάσεις και τα ρεύματα πολιτικής σκέψης και δράσης της δημοκρατικής, σοσιαλιστικής και ριζοσπαστικής Ελληνικής Αριστεράς να ξεπεράσουν τα χαρακώματα, τα μικρομάγαζα, τα όρια, τα τείχη και τα σύνορά τους... Να συνυπάρξουν με τις διαφορές τους, γιατί οφείλουν να συμπορευτούν στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Με δημοκρατική διαδικασία, με συμμετοχή, με αρχές και αξίες, που θα υπηρετούν την συλλογική θέληση του ελληνικού λαού να ζει ειρηνικά, να εξελίσσεται, να δημιουργεί, να προκόβει. Μέσα σε μια ελληνική, ευρωπαϊκή και οικουμενική κοινωνία, που θα είναι πραγματικά δημοκρατική, σύγχρονη, ανοιχτή και ανεκτική.-





ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Είναι ιδρυτικό μέλος Σωματείων, που έχουν έδρα διάφορες πρωτεύουσες νομών ανά την Ελλάδα με σκοπό την συνένωση του προσφυγικού Ελληνισμού από την Ανατολή, Ποντίων – Μικρασιατών - Θρακών και την ανάδειξη της Παιδείας, των Παραδόσεων και του Πολιτισμού τους. Επίτιμα μέλη των Σωματείων, σύμφωνα με άρθρο των Καταστατικών Ίδρυσης, είναι όλοι οι Αρμένιοι που ζουν σήμερα στην Ελλάδα.

Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού σωματείου, που φέρει την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» με έδρα τη Βέροια και έχει σκοπό τη συνεισφορά στην παγκόσμια ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα, την προώθηση της συνεργασίας των Εθνών στα πλαίσια του ΟΗΕ μέσω των αρχών της UNESCO δια της εκπαίδευσης, της παιδείας, των επιστημών, του πολιτισμού, της επικοινωνίας και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ανήκει στους Ομίλους-Συλλόγους-Κέντρα της Unesco στην Ελλάδα, χωρίς ουδέποτε να εγγραφεί στον Οργανισμό που φέρει την επωνυμία «Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO αλλά και στους καταλόγους της ΥΔΑΣ στο Υπουργείο Εξωτερικών. Το Σωματείο συμμετείχε στις εργασίες της 36ης Γενικής Συνδιάσκεψης της Unesco στο Παρίσι από 25/10/2011 μέχρι και 10/11/2011(General Conference - 36th Session) εκπροσωπώντας και δια της Προέδρου του, τους Ομίλους-Συλλόγους-Κέντρα για την Unesco στην Ελλάδα μαζί φυσικά και με άλλους συμμετέχοντες και επικεφαλή τον Γιάννη Μαρωνίτη.

Επιπρόσθετα το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» στα πλαίσια του έτους Αστρονομίας της UNESCO, διοργάνωσε, συμμετείχε και υπήρξε χορηγός του «1st Workshop AWD astrophysical winds and disks - Similar phenomena in stars and quasars» των ομάδων Αστρικής Φασματοσκοπίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αστεροσκοπείου του Βελιγραδίου, που πραγματοποίησαν στον Πλαταμώνα Πιερίας, στις 3-8 Σεπτεμβρίου 2009, το πρώτο διεθνές workshop. Φιλοξένησε και ξενάγησε στο παγκόσμιο μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών (Βεργίνα) και στην Σχολή του Αριστοτέλη διαπρεπείς επιστήμονες της Φυσικής, Αστροφυσικής και Αστρονομίας από όλο τον κόσμο.

Ιδρυτικό μέλος αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, που έχει έδρα στην Θράκη με σκοπό την ανάπτυξη της τέχνης της Μουσικής, ιδιαίτερα της παραδοσιακής μουσικής, των χορών και των ασμάτων του ελληνικού λαού καθώς και της σύγχρονης ερασιτεχνικής μουσικής δημιουργίας.

Μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής.

Ιδρυτικό μέλος της Ευξείνου Λέσχης Αθήνας, μέλος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας και του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων.

Συμπαραστάτρια των εκτός των τειχών αδύναμων συμπολιτών μας και εθελόντρια φιλανθρωπικών δράσεων, κινήσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κι ιδιαίτερα στα Παιδιά με Ειδικές Δεξιότητες.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος στο Σωματείο Φλωρινιωτών Νομού Ημαθίας και στον Συνεταιρισμό Νέων Αγροτών Βιολογικής Γεωργίας Νομού Ημαθίας.

Από τον Ιανουάριο του 2005, που η Μηνιαία Επιθεώρηση - MONTHLY REVIEW επανεκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην ελληνική έκδοση σε μηνιαία κυκλοφορία, υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ανεξάρτητου σοσιαλιστικού περιοδικού μετά από πρόταση του Ευάγγελου Χωραφά.

Επιπρόσθετα αρθρογραφεί πολύ τακτικά, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Ημαθίας αλλά και στα πανελλαδικά και περιφερειακά Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας καθώς και στο εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Είναι blogger και σχολιάζει, τοποθετείται, αναρωτιέται, συζητά κι ελπίζει για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας και του Κόσμου των Ανοιχτών Συνόρων στο www. thouli.blogspot.gr, που της αρέσει να το ονομάζει "Το βλέμμα της Θούλης".




ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΠΟΥΔΕΣ

 
Είναι κόρη του Μιλτιάδη Σιδηρόπουλου συνταξιούχου εκπαιδευτικού από τη Φλώρινα και της Ειρήνης Πολυχρονίου συνταξιούχου εκπαιδευτικού από την Καστοριά, τρίτης γενιάς προσφύγων από τον Πόντο και έχει μία αδερφή την Σοφία που είναι καθηγήτρια Μουσικής.

Είναι άγαμη.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1994, μετά την ψήφιση του Νόμου Πεπονή, προσλαμβάνεται στην Τράπεζα Αττικής και υπηρετεί στην Βέροια.

Μιλάει και γράφει άριστα την Ελληνική γλώσσα ενώ πειραματίζεται στην εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας.

Θήτευσε, αποσπασμένη από την Τράπεζα Αττικής, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Αθλητισμού το 1995 και του Υπουργού Πολιτισμού, το 2003 και διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας μετά από την τιμητική πρόταση του Προέδρου και Πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ, αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Από το 2010 η προφανώς μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς της και διαπόμπευσής της, ως γυναίκας και μάλιστα άγαμης, ως πολιτικού στελέχους και ως εργαζόμενης αλλά και η παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μετά από πολύχρονη και κοπιώδη προσπάθεια βρήκαν οριστική και αμετάκλητη απάντηση το 2015 από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Από τον Νοέμβριο του 2012, που διέκοψε εκούσια την απόσπασή της από το ΠΑΣΟΚ, έφυγε από την Αθήνα, επέστρεψε και ζει στην Βέροια, εργαζόμενη στην Τράπεζα Αττικής, δίνοντας καθημερινά τιτάνειο αγώνα για την ακαταδίωκτη επιβίωση της στην ζωή προκειμένου να κατέχει και να απολαμβάνει, αυτοδίκαια τα νόμιμα δικαιώματα της, ως γυναίκα, ως πολιτικό στέλεχος, ως εργαζόμενη, όπως άλλωστε δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι να έχουν μια αξιοπρεπή, τίμια και ασφαλή ζωή._

Δεν υπάρχουν σχόλια: